Claus Meyer om fisk, ketchup og sennep til grill

Gode grillråd fra Claus Meyer om fisk på grill og så 2 hurtige om tilbehøret

Faste fisk

Claus Meyer, er fortaler for de faste fisk: Fisk, der er faste i kødet, samt de fleste fisk med skind, kan lægges direkte på grillen.

Fisken slipper nemt, hvis du pensler skindsiden med olie, og ikke flytter på fisken, før den selv slipper risten. Varmen får sukkerindholdet i skindet til at karamellisere og danne en dejlig skorpe. Fisk, som er løsere i kødet, bliver bedst, når de er indpakket eller tilberedt i en foliebakke.

Pak dem gerne med friske krydderurter og skåret citron.

Læs også: Deling af stauder og såning i efteråret

Og så har Meyer lige to opskrifter til de uundværlige pølser – for man griller da ikke uden ketchup og sennep:

Ketchup

500 g flåede tomater 60 g tomatpuré 50 g pillet løg 120 g sukker 100 g æbler 90 g æbleeddike 1 stk. stjerneanis 2 fed hvidløg Alle ingredienser koges helt ud ved svag varme. Lad det simre til blandingen er tyk, blend og kør igennem en sigte.

Rørt sennep

2/3 sennep 1/3 akaciehonning Lidt plukket timian Lidt knust allehånde

Læs også: Smørrebrød med røgede kartofler og tørsaltet bacon

Tekst  Claus Meyer