Her får du Lisbeth Østergaards hjemmelavede opskrift på chili-rabarber marmelade

Ingredienser

  • 1500 g rabarber
  • 4 friske finthakkede røde chili, uden kerner
  • 650 g sukker
  • 6 kanelstænger
  • 2 vanillestænger
  • 1 dl æblejuice
  • 3 tsk rød melatin

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm, kom dem i en gryde og vend alle ingredienserne i, minus melantinen.

Lad det trække i 30 min. i gryden uden varme.

Lad derefter marmeladen småsimre i 30 min.

Bland melantin med lidt sukker og drys det i marmeladen.

Koger yderligere 2-3 min. under konstant omrøring.

Marmeladen kommes på forkogte og atamon-skyllede glas, lukkes straks.

Læs også: Sjove gulerodsbrød

Tekst  Lisbeth Østergaard

Foto  Peter Boel og Fredrik Jimenez