Ingredienser:

240 g ørredfillet

Saft og skal fra 1/2 økologisk citron

1 spsk hakket kapers

1 spsk grov sennep

1 lille finthakket rødløg

¼ bdt hakket persille

¼ bdt hakket estragon

2 spsk olivenolie

1 spsk creme fraice

salt Vinaigrette som tilbehør

4 friske perleløg

1 tsk honning

1 tsk grov sennep

1 tsk æbleeddike

2 spsk olivenolie

salt og peber

Dild & krydderurtepuré

1 bdt dild

250 gr spæde spinatblade Rugbrøds mayonnaise

2 æggeblommer

1 tsk sennep

1 tsk hvidvinseddike

Salt og friskkværnet peber

2 dl god olivenolie

2 skiver ristet rugbrød

Læs også: At fange hornfisk

Fremgangsmåde:

Ørredtartar

Frys fisken ned mindst 24 timer inden brug. Tag fisken op og hak den i små fine tern. Bland resten af ingredienserne i og smag til med salt.

Vinaigrette

Skær løgene over i halve og brænd overfladen af løgene af på en varm stegepande, så de bliver sorte. De må ikke blive stegt, kun brankede.

Pisk honning, sennep og æbleeddike sammen først, tilsæt olivenolien under piskning og smag til med salt og peber.

Dild- & krydderurtepuré

Blancher i kogende vand og blend til puréen er glat, smag til med salt.

Rugbrødsmayonnaise

Pisk æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen og pisk indtil olien er optaget i blandingen. Blend rugbrødet i til sidst. Smag til med salt, peber, sennep og eddike.

Læs også: Thai Beef Salad

10032015102893

Tekst  Jamie Lee, Fiskebaren

Foto  Line Falck Christensen