Endelig kartoffelvejr

Lotte Bjarke er nu klar til at komme kartoflerne i jorden, så de snarest kan gro til og med tiden blive til de lækreste spisekartofler.


Kartoflerne er klar til at komme i jorden

De forspirede kartofler i vindueskarmen er helt klar til at komme i jorden, og nu er jorden heldigvis også lun nok til dem. Læggeknoldene har korte, tykke spirer, der ikke tager skade af mødet med jorden.

Her i haven bliver kartoflerne gravet ned i bunden af grøfter dannet ved hjælp af riven. Det gør det nemmere at mulde jord omkring dem i takt med, at de gror til.

Forspiring i mælkekartoner

For en måneds tid siden blev nogle af de forspirede knolde plantet i mælkekartoner, for at give dem et ekstra forspring. De er i mellemtiden blevet til fine udplantningsplanter, der er lige til at plante ud i kartoffelrækkerne, så de kan give et par måltider ekstra tidlige kartofler.

Samtidig blev der lagt nogle knolde i store spande til årets aller første kartofler. Også de planter vokser godt til, og tiden er inde til at mulde mere jord omkring dem, så de får ekstra gang i dannelsen af en masse skud og dermed mange kartofler.

Det er også blevet tid til at tilså køkkenhaven.

Mest læste artikler