[Fugerens]: Sådan rengør du fugerne korrekt

[Fugerens]: Sådan rengør du fugerne korrekt

Hvordan renser jeg mine fuger effektivt? Hvad skal jeg gøre ved kedelige og beskidte fuger? Kan jeg fjerne de små sorte pletter på fugerne? Tåler farvede fuger alle slags rengøringsmidler?

De spørgsmål får jeg igen og igen.

Derfor vil jeg gerne dele mine svar med dig på bloggen.

Uanset hvor stor umage man gør sig med den daglige rengøring, så er det vist noget nært umuligt at komme uden om, at skulle foretage en mere grundig fugerens en gang imellem.

Vi er simpelthen oppe mod tyngdekraften, og idet fugerne typisk er lidt under niveau af den øvrige overflade vil al snavs og smuds automatisk søge mod fugerne.

Og hvordan er det så lige du skal gribe opgaven an? Og hvad skal du vide om fugerens?

Jo ser du, jeg har lavet en demo video hvor jeg viser dig, hvordan jeg foretrækker at rense fugerne mellem mine klinker. Om du er til en automatisk skrubbemaskine designet til formålet, eller om du hellere vil bruge en skuresvamp er ikke så vigtigt.

Den ene metode er dog nok noget nemmere end den anden.

Men resultatet kan snildt blive det samme.

De 5 vigtigste ting du skal vide om fugerens er: 

  • At du altid skal huske, at mætte din fuge med vand før du kommer rengøringsmidlet på
  • At en kalkrens er ekstremt effektiv overfor kalk i fugerne, men at den skal bruges med omhu og evt. kan erstattes af en grundrens
  • At de sorte pletter du typisk vil støde på er mug og skimmel, og tit kan bekæmpes effektivt med et desinfektionsmiddel (husk en lang virketid gør hele forskellen)
  • At fuger der har en farve er mere sarte overfor rengøringsmidler, og derfor bør behandles med et neutralt rengøringsmiddel
  • At det er mere effektivt at bruge en børste i passende størrelse 

Det kan måske virke ganske uoverskueligt at give sig i kast med fugerens, men når først processen er sat igang går det faktisk ganske let og hurtigt.

Og resultat bliver fantastisk, og giver dig et meget mere lækkert helhedsindtryk.

For så at opretholde den rene og flotte overflade efter endt grundrengøring af fugerne, anbefaler jeg at du jævnligt gør rent, og dermed fjerner snavs fra overfladen og fugerne så tit som muligt.

Håber mit indlæg har givet dig inspiration til at lave en nem og effektiv fugerens, og har givet dig svar på de spørgsmål der typisk melder sig omkring fugerens.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

Mest læste artikler