Fin sommerkrukke med forskellige planter

Mange af de bedste sommerblomster til krukkerne findes i et hav af farvenuancer. Det gælder fx vingetobak, Nicotiana alata, og i høj grad petunie, Petunia-hybrider, der er noget helt andet end tidligere. Se Lotte Bjarkes bud på en flot sommerkrukke til haven.

Køb ind til plantekombinationer i krukkerne

Foto: Lotte BjarkeDer er både søde og syrede farvekombinationer, og de nye sorter holder væsentligt bedre til vejr og vind end de gamle. Den store variation er lig med alverdens muligheder for at skabe lækre plantekombinationer i krukkerne, uden at det koster en bondegård. Her er et eksempel med seks planter i hvide og lyserøde nuancer, til dem, der er til den romantiske stil. 

Disse planter kom i indkøbsvognen

Plantesammensætningen til krukken her blev til i havecentret, hvor indkøbsvognen er en fin guide til, hvad der dur og ikke dur sammen. På bon’en stod der en pelargonie, Pelargonium zonale, to sart lyserøde petunier, Petunia hybrid, en vingetobak, Nicotiana ’Apple Blossom’, en hvid engleblomst, Angelonia adessa og så den uundværlige vortemælk, Euphorbia ’Diamond Frost’, der smyger sig ud og ind mellem de andre og gør helheden let og luftig.

Plantet med langtidsvirkende gødning

De blev plantet sammen i ny krukkejord i den hvide spand og fik et bolsje med langtidsvirkende gødning med som madpakke. Det er nu engang svært at huske at gøde krukkerne regelmæssigt, siger erfaringen, men gødning er og bliver en forudsætning for succes med krukkerne. Derfor bolsjet. Tilbage er bare at huske at vande tit. Så skal krukken nok udvikle sig flot hen over sommeren. Jeg glæder mig.

Læs om lækre chokoladefarver i krukkerne på bloggen “Helt hen i haven”

Læs også: Pelargonie – læs alt om pasning og formering af pelargonier

Mest læste artikler