Ifølge et flertal af dem, som har købt ny bolig i starten året, kan vi se frem til en positiv udvikling af boligpriserne de næste par år.

Læs også: Huspriserne runder magisk grænse

Boligkøberne forventer moderate prisstigninger

Boligpriserne vil over de næste par år stige moderat. Sådan lyder det fra et flertal af de nyslåede boligkøbere fra første kvartal 2018 i en undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig netop har foretaget.

Her svarer 59 pct., at boligpriserne vil stige moderat, mens 14 pct. forventer, at de vil forblive uændrede. 17 pt. har ikke noget bud, mens 8 pct. mener, de vil stige meget, og 2 pct. tror, de vil falde. Ingen tror de vil falde meget.

Boligkøbere er fortrøstningsfulde omkring prisudvikling

– Den positive stemning i dansk økonomi har for alvor bidt sig fast hos boligkøberne, som er relativt fortrøstningsfulde omkring prisudviklingen på boligmarkedet, siger Thomas Hovgaard, der kommunikationschef hos Nybolig i en pressemeddelelse.

Ifølge ham er det svært at være pessimist, når renten er lav og beskæftigelsen er høj.

– Selv i områder af landet, hvor priserne ikke er steget markant siden Finanskrisen, ser vi en stærk tro stigende priser, så det er absolut en måling, der giver anledning til fortsat optimisme, siger Thomas Hovgaard.

Læs også: Brug hovedet før du bruger håndværkerfradraget

Han mener, at udviklingen på boligmarkedet i høj grad skyldes den kollektive indstilling.

– Der er meget psykologi på boligmarkedet. Hvis der opstår tvivl eller mistro, afspejles det straks i handelsaktiviteten, og lige nu og de næste par år bør vi derfor kunne se frem til fortsat gode tider, siger Thomas Hovgaard.

Tekst  C. Dahl

Foto  iStock