20 minutter til børnenes helle på en strand i Antalya

Tyrkiet er sol og sommersjov for børn, men desværre også ofte mange timers enerverende bustransport før ferien kan begynde, men ikke omkring Lara strand i Antalya.

Kattene spinner højlydt, mens den lille golfvogn kommer til syne. De ved, at nu er det tid til at søge mod havens skyggefyldte buske, hvor plastikhylder er de firbenenes fornemme restaurant. Hver morgen bliver de fodret, og løfterne er både skrevet og sagt. Bliver de syge, så får de lægehjælp. På den flotte strand er manden, der tror, at en papegøje og en klap for øjet får os til at falde i svime og betale en formue for glitrede billeder. Han står ikke alene for omkring i det grovkornede, men udmærkede strandsand, tuller et par velnærede hunde. De lider ingen nød. Flere gange om dagen forsøger turister at få dem til at spise og drikke, men de gider sjældent, for de får, hvad de skal bruge og en grøn plastikchip i deres ører vidner om, at de ikke er alene.

Lara stranden i Antalya

Ikke normalt en indgangsfortælling for et firestjernet hotel, men på Hotel Miracle Resort på Lara stranden i Antalya er dyrene en del af den fortælling, der gør stedet til et særlig godt sted at være barn på besøg. Faciliteterne står i kø for at blive formet til en god fortælling, men det der gør området helt særligt velegnet til børnefamilier – det ligger kun 20 minutters kørsel fra hovedlufthavnen i millionbyen Antalya. Og hurra for det, for normalt skal man køre to til tre timer, før hoteller på den tyrkiske sydkyst nås.

Havet, stranden, frodige og velholdte haver med roser i flok og i horisonten skimtes Taurusbjergene. Lara kysten er et feriested, der fungerer, men som ikke så mange tager til. Langs kysten er der en perlerække af højkvalitetshoteller, hvor der sættes fokus på børns muligheder. Både de store og små. Velplejede fodboldbaner, tennisbaner, basketbaner, beachvolley, egen pandekagebager, amfiteater, bordtennis, enorm swimmingpool og en miniclub med eget slot.

Det er der alt sammen kombineret med et underholdningsprogram, der hver aften inviterer børn og barnlige sjæle, til at synge og danse. Hotellet er åbent året rundt, og med en anslået belægningsprocent på 92 betyder det, at over 50.000 mennesker fra 20 forskellige lande besøger hotellet. Og ja, det betyder, at der, særligt i ydersæsonerne er fyldt godt op ved poolen, og særligt til aftenarrangementerne, men i højsæsonen åbnes ekstra a la carte restauranter, og så et sikkert hit. Der er fri minibar, som fyldes op hver dag.

Få minutters gang fra hotellet kan man tage bussen til millionbyen Antalya og til den smukke strand. Lara er et pænere område for den øvre middelklasse, og de vil ikke lade sig nøjes med slidte dolmus busser, så her kører man med lækre nye og hurtige busser, der for to euro kan benyttes til og fra Antalya i 24 timer.

Lara stranden i Antalya

Her er moderne indkøbscentre, velholdte parker, bazarområder med mulighed for en hurtig handel, plastikkøer, hvor man for få euro kan malke en flaske fyldt med Ayran, en blanding af youghurt, salt og vand, som er effektivt i varmen, og så det man skal passe på, shawarmagaden. I forlængelse af bazarområdet ligger shawarmarestauranterne på rad og række. Den ene mere indbydende end den anden, og vi hoppede i med begge ben.

Kaleici Kebapcii hedder stedet med den mest fantastiske udsigt, og nogle af de største shawarmaer med 400 gram kød. Priserne er astronomiske og hemmelige indtil regningen kommer – i hvert fald for turister. Tre shawarmaer, en kebab ret og tre sodavand lig med 94 euro!

Højlydte protester fik straks tjeneren til at påberåbe sig muligheden for discount, så prisen blev 70 euro, men stadig nogle af de dyreste shawarmaer vi har prøvet. Tolket ud fra adfærden hos restaurantens medarbejdere, der blot samlede sig omkring udgangsdøre, som blev lukket godt til, indtil vi betalte, så var det ikke første gang, at blåøjede turister blev franarret en sjat ekstra euro – ikke noget vi normalt oplever i andre muslimske lande.

Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.