Charterrejsen kan være en bunden sag, hvor andre har besluttet de fleste muligheder og regler, men med en beskeden indsats, kan en verden af gode oplevelser åbne sig.

Røde, gule, grønne og blå parasolhoveder er stukket i den stenede strand. Børn i alle aldre myldrer omkring, mad hives frem fra kulørte strandtasker, smil deles og små venlige bemærkninger kastes mellem håndkæderne. I vandkanten fanges der fisk, hentes byggemateriale til smukke slotsbygninger eller spektakulære dæmningsværker i sand, og selvom sproget kunne være en hindring, så er nik, fagter og spand en effektiv måde at få nye venner på – i hvert fald som barn på stranden i Spanien.

Når man bor på hotel med pool og all-inclusive, så er det nemt at forfalde til gentagelsen, og det kan være fint, når man er på børneferie, men engang imellem skal der ikke særlig meget til, før der kommer anderledes kulør på ferieoplevelsen.

Læs også: Skiltet på “verdens top” i Grønland

Da vi var i byen Aguadulce på Costa De Almeira, beliggende i det sydøstlige hjørne af Andalusien i Spanien, besluttede vi at droppe poolen et par dage, og gå de få hundrede meter til den lokale strand for bare at suge af oplevelsen, og fornøjelsen ved at være omgivet af spansktalende, råbende, støjende og legende lokale, er for os indbegrebet af at holde ferie.

charterrejse

Vi hylder også princippet om at lade os overraske, så da vi senere kørte mod Alhambra, og et af børnene skulle tisse, var der kun en ting at gøre. At køre til højre første gang, en afkørsel viste sig.

Der endte vi på en stor parkeringsplads, hvor lokale folk gik ad en sti under vejen. Først tisse og så på ekspedition lige efter de lokale. Vi fulgte med kriller i maven under vejen, langs en sti med tornede buske og skrigende cikader, og endte ved den smukkeste lagune, hvor frokosten kunne indtages med udsigt til hav og palmer, og et efterfølgende bad kunne nydes i det azurblå hav, langt fra turisthotellerne – det er om at gribe chancen for at gøre det små ting til store oplevelser.

Læs også: 12 tips til en billigere ferie med børn

Søg mere inspiration på Borneferie.dk

Af Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.