Dårlig oplevelse med rygere i Hurghada

Ferierygernes bedste hotel i Hurghada

Hurghada, i Egypten, er næsten solsikker i løbet af vinteren, og hotelstandarden er høj, men på èt punkt kan man blive negativ overrasket, for der ryges i stor stil, også på det luksushotel vi boede på, og det glemte rejsebureauet at fortælle os.

Læs også: Solopgang en tidlig morgen på Bali

Velplejet resort

Lagunens blå vand glimter i den bagende sol, langs strandkanten tilbydes kamelridning på den fine hvide kamel, der måske, måske ikke, adlyder kaldenavnet Cairo og når ansigtet iklædes en dykkermaske og hovedet stikkes i det azurblå Rødehav, er der et fabelagtigt fiskeliv, lige for næsen af os.

På de fire a la carte restauranter serveres mellemøstlig, mexicansk, italiensk og alt godt fra havet. Lækkert og nemt. Flere pools og en særdeles velholdt have. Det meste spiller melodien på en god ferie.

En uges vinterafslapning i Hurghada har gode muligheder for børnefamilier, og vi valgte bevidst et af katalogets bedst omtalte resorts, hotel Desert Rose, med egen lagune.

Græsplæner, strandstrækninger, borde, stole og hække blev sirligt passet på det smukke resortområde, men på samtlige borde, i restauranter og på barer, stod feriens værste overraskelse.

Læs også: Varme kirsebærsten

Askebægrene var ikke bare til pynt

Leraskebægere, der bestemt ikke blot var til pynt, for vi var endt midt i oseland, rygernes paradis. Som at vandre og sidde i en tidslomme, fra dengang, hvor en tur med DSBs regionaltoge var en kamp imod røgstinkende kupeer, fra dengang, hvor det var ok, ja nærmest forventeligt, at der blev røget i bilen med børnene på bagsædet, fra dengang hvor rygning var smart og længe før hvor tidsregning, hvor viden om rygningens skadelige indvirkning er en fasttømret del af vores identitet som voksne og ikke mindst som forældre.

En dejlig del af at rejse ud i verden, er at møde kulturer og holdninger, som er væsensforskellige fra vores egne. Det giver udsigt, indsigt, horisont og en ballast som gør det nemmere at leve i en globaliseret verden, men vi vil gerne have lov til selv at vælge.

Antallet af swimmingpools, restauranter, laguneaktiviteter og værelser er vigtig viden, men at hotellet var et stort rygeområde burde i lige så høj grad indgå i rejsebureauernes omtale og beskrivelse, for det ville give muligheden for at sige nej tak til en røgfyldt ferie.

Læs også: Solnedgang over Liseleje strand

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie,dk