Derfor må du ALDRIG købe sommerhus om sommeren

Årets mindste prisnedslag bliver givet i juni måned, mens det i januar er knap 30 procent højere. Der er dermed penge at spare ved at udsætte handlen til de kolde måneder.

Det er lige nu hvor solen skinner, det er allermest fristende, at se på sommerhuse, og drømme om, hvad man dog kunne få ud af sådan et lille hus tæt på vand og strand. Men af selvsamme grund, er det lige nu, du bør slå koldt vand i blodet trods sommervarmen, og vente til kulden kommer.

Læs også: Køb flexbolig i stedet for sommerhus – så meget sparer du

Det er nemlig i januar, der er de største besparelser at hente, hvis du skal købe sommerhus, viser en analyse foretaget af Spar Nord.

Analysen viser, at der de seneste fem år er blevet givet 30% højere afslag i prisen i januar i forhold til i juni måned, hvor priserne er højest. I januar kunne man som køber sikre sig et gennemsnitligt afslag på 1292 kroner per kvadratmeter sommerhus, men afslaget i juni gennemsnitligt blot var på 994 kroner per kvadratmeter

Solen gør forskellen

– Forskellen i prisnedslaget handler naturligvis om udbud og efterspørgsel. I foråret begynder solen at kigge frem, mens sommerferien nærmer sig, og derfor går flere danskerne også med lysten til sommerhusferie. Det sætter gang i sommerhushandlerne, hvilket er med til at presse priserne op, forklarer cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og fortsætter:

Læs også: Boligmarkedet lægger stærkt ud i 2017

– Men kan man holde hovedet koldt og vente med at foretage købet til vintermånederne, er der betydelige penge at spare. Tager man eksempelvis udgangspunkt i et sommerhus på 100 kvadratmeter, kan køber i gennemsnit få 30.000 kroner mere i afslag ved at udsætte handlen fra juni til januar. Og det er penge, man i stedet kan bruge på at renovere sommerhuset, så det i højere grad matcher ønsker og behov.

Tekst  Emil Jensen

Foto  iStock