Drikkepenge gavner både os og de lokale

Tit undervurderer vi, hvor meget drikkepenge betyder for folks indkomst i udlandet

Bordet er fyldt med dybrøde blomsterblade, i et lille vandglas troner hibiscus blomsten og lynsnart henter tjeneren en brikjuice til Malthe. Omkring os sendes spidse og misundelige blikke fra de – mestendels – russiske medturister, der fylder den imposante spisesal på hotellet i Hurghada, Egypten, men for os er aftenen blevet en tand sjovere.

Aftenen før fik den venlige tjener fem dollars i drikkepenge og nu står den på en ekstraordinær fin service, hvor vi udover det reserverede og velpyntede bord også bliver opvartet med nygrillede kødruller, salat og sodavand ad libitum.

Læs også: Pluk-selv jordbær på landet

Nyt dyr på værelset hver dag

På værelset har hver dag sit dyr. En alligator med munden fuld af fjernbetjeningen, en struds og ikke mindst svanemor med en hals formet som et hjerte.

Håndklædeekvilibristisk har rengøringsmanden kræset for æstetikken på værelset. Fordi han kan, men også fordi vi hver anden dag har lagt en seddel fra USA på hovedpuden. På en uge bruger vi 10 dollars til et værelse med tre personer

All inclusive er ubetinget den foretrukne rejseform for børnefamilier. Styr på udgifterne giver det, men husk nu, at der stadig er lokalt ansatte, som ikke får del i konceptet, og at all inclusive ikke fritager fra at lægge en skilling eller to til de ansatte, om ikke andet, så for at få en lidt sjovere ferie end ellers.

Diskussionen om drikkepenge er lang, og holdningerne kan være delte, og der bliver gjort fint rent selvom der ikke gives nogle, men for os er glæden ved at give drikkepenge kombineret med mange små og større oplevelser, som giver ferien et ekstra pift.

Og størrelsen af drikkepengene er ikke det afgørende, det er den respekt og forståelse for de lokalt ansattes vilkår, de repræsenterer.

Et godt råd

Det er vores erfaring, at der stort set aldrig er problemer med tyverier fra værelserne. I hvert fald ikke fra det faste personales side, og rengøringspersonalet stjæler uendelig sjældent, selvom de lig ger frit fremme. Hvis du vil sikre dig at rengøringen forstår, at der er tale om drikkepenge, så læg dem på en af hovedpuderne.

Læs også: Hestevognsferie i luntetrav

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie,dk