En fascinerende naturoplevelse ved Niagara Falls

Niagara Falls er et tivoli af turistoplevelser, men også en fascinerende naturoplevelse, der giver sus i skørterne.

Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Vinden puster de blå plasticregnslag til bjørnestørrelse, håret pisker i vinden, og vandet sprøjter ind over os, men i de fleste ansigter breder smilet sig, og kameraerne knipser livligt.

Blå regnslag

Vi er på skibet Maid og the Mist, på et af verdens store vandfald, Niagara Falls, på den canadiske side. Først sejler vi et smut over forbi American Falls, hvor den største forskel på den amerikanske og den canadiske side kan ses, for amerikanerne bærer gule regnslag.

Læs også: Ny trend: Tag på gastrovandringer i naturen

Mens båden vipper langsomt, men sikkert, videre mod turens egentlige mål, begynder spændingen at indtage kroppen. Det 750 meter brede og 52 meter høje hesteskofald er enormt, og som vi nærmer os rejser en kæmpe vandsky sig fra bunden og dækker vandfaldet i en vandig tåget mystik.

Vandet plasker os om ørerne, cirka tre millioner liter vand – i sekundet – og mystikken, naturens enorme kræfter og historierne omkring vandfaldet smelter sammen, og gør det hele til en ret enestående oplevelse.

Skibet ved Niagara Falls

Det er fantastisk at mærke suset og vandet fra dette imponerende stykke natur, men i virkeligheden var noget af det bedste at sidde på hotelværelset i en blød stol trukket hen til vinduet, og bare sidde og nyde og fascineres af vandfaldet.

Fakta:

Båden The maid og the Mist – www.maidofthemist.com

Pris: Voksne: 17 Us dollars og børn(6-12 år): 9,90 Us dollars.

Vi boede på hotel Niagara Falls Marriott Gateaway on the falls. Husk at bestille fallsview. I den omkringliggende by er der gode muligheder for at finde alt-hvad-du-kan-spise restauranter til både morgenmad og aftensmad.

Læs også: Lav knasende lækre æblechips fra haven

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.