Mandens tjavsede hår virrer i vinden. Han sidder på ladet af en bedaget lastbil på færgen mellem Surat Thani og ferieøen Koh Samui. Munden flækker i et tandløst smil, mens en dreng forsøger at fange vores opmærksomhed ved at falbyde en håndskåret vandmelon strøet med salt og sirligt lagt i en plasticpose med en engangsgaffel.

Læs også: Varme kirsebærsten

Vi er i Thailand, og vi bestemmer selv

Havet omkring os har den mest appetitlige azurblå farve og bølger svagt om kap med skibet. Vi er i Thailand, og vi bestemmer selv. Det fantastiske ved Thailand, er, at man, også med børn, uden problemer kan rejse på egen hånd.

Vi er tæt på land, og en mand kommer båden rundt for at forsøge at sælge et sted at sove. Vi hopper på et godt tilbud og til højre fra molen holder der en songtaew, en såkaldt grisebil, klar til at køre os til vores hotel. Hoteller findes i alle prisklasser, og er kravene til luksus ikke høje, så kan man uden problemer overnatte for omkring 100 kr.

Læs også: Slå smut og lær om fysik på én gang

Spændende aktiviteter

Koh Samui er Thailands næststørste ø, og naturen har lidt af det hele. Frodig jungle, strande, fabelagtige udsigtsposter, klostre, templer og spændende naturreservater med dyr. Til gengæld er taxaer dyre på øen, og vil du køre på taxameter, så får du bare et grin retur.

Opad, opad, opad. Har man mod på det er det nemt at leje bil på Koh Samui, og kvaliteten af bilerne er god. At lægge kortet til side, slukke GPSen og bare køre derudad, helst opad, bliver oftest honoreret med en udsigt, som ikke findes magen til andre steder. Køb et kilo af de fantastiske mangoer, og sæt jer til rette, nyd udsigten og spis det sunde slik.

Læs også: Med børnene i shelter

Et feriekrydderi af de mere pikante

På stranden i Lamai er en af øens mere spektakulære attraktioner. Hin Ta og Hin Yai, bedstefar og bedstemor, de erotiske klipper. For millioner af år siden har vind og vand skabt en helt særlig klippeformation, der er formet som de mandlige og de kvindelige kønsorganer. Fnisende turister går omkring, men egentlig er det bare et feriekrydderi af de mere pikante.

Lamai Beach er noget mindre end øens største strandområde Chaweng, men også hyggeligere. Stranden er adskillige kilometer lang og har groft, gulligt sand. Og vandet er klart, men pas på børnene, for her bliver hurtigt dybt.

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.