Europas største folkefest kan spises

Hamburger Dom er en månedlang fest for børn, barnlige sjæle og folk, der er virkelig sultne. Markedet har i år åbent i perioden 9. november til 9. december, og er værd at rejse efter.

Næ nej, for èn euro kan man ikke regne med mere end et bogstav. Et N, i den stort opsatte, men besynderligt udseende forlystelse, der går ud på at proppe en masse euro i en maskine, der derefter drejer rundt og spytter bordtennislignende bolde ud med et bogstav, hvis man er heldig.

Læs også: Havehygge med appelsinkage på bål

Men det er en helt ny og meget hemmelig forlystelse, som slet ikke må fotograferes, og tilsyneladende heller ikke er lige til at forstå. I hvert fald lykkedes det ikke ejeren at forklare os, hvad det gik ud på. Et par meter længere nede finder vi til gengæld noget af det, der er det nemmeste at forstå, nemlig noget med mad i.

Syltede delikatesser

En af det enorme Hamburger Dom markeds mange boder med syltede agurker.

Saltede, chililagede eller bare helt almindelige sure agurker, og hver af de små grønne agurker koster kun 1 euro. Tilsyneladende en delikatesse, når man er til folkefesten Hamburger Dom, som i år åbner den 9. november og varer ved til den 9. december.

Det er et gigantisk, vulgært, overvældende og helt igennem fascinerende marked, der fylder hele den store plads foran Millerntor Stadion i Hamborgs charmerende Sankt Pauli kvarter.

Forlystelse i Hamburg

Læs også: Varme kirsebærsten

Forlystelser og mad

Udover de mange kørende, rullende, larmende og helt sædvanlige Tivoli forlystelser, så er der mad, bananer og chillier rullet i chokolade, hed glühwein – gerne med en skvæt rom – og endnu mere mad, at bruge tiden på.

Og selvom det hele – efter danske forhold – er for meget, så er det også svært dragende, og helt uimodståeligt, når man kaster sig ud i et gloende hedt glas glühwein i familien Schultzes drikke- og spisevogn.

Eller når man kaster et langt blik på de enorme skinker, der efter en dags tid under varmen er klar til at blive en hurtig sandwich.

Tekst  Martin Hoffmann Kønig

Foto  Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.