Velklippet græs i lange lige og kringlede baner er noget af det sjoveste. Fodboldgolf er sjov for hele familien.

Fødderne er nøgne, i hvert fald hos de voksne. Blikket er koncentreret og blokken er i hånden, klar til at få indskrevet antal skud før hullet er ramt. Langsomt, helt langsomt, men alligevel med strakt ankel er det tid til at lægge an til et langt spark. Bolden er placeret midt på banen, blikket søger kortvarigt ud over de blomstrende rapsmarker og fanger solens leg i Roskilde Fjord.

Læs også: Se, hvem der har boet i din bolig før dig

32 felter, syet i hånden, cirka 360 gram tung og med en omkreds på noget, der ligner 63 cm. Vi er til golf, men ikke den polerede slags med små huller og lige så små kugler. Vi er til fodboldgolf, hvor ben erstatter golfkøller, og hvor fodbolde ligger på rad og række og venter på at blive bragt til de 18 baner.

familieleg

En aktivitet der kræver plads, som er perfekt på landet og som godt nok hedder noget med fodbold, men som ikke kan klares med kropsnære driblinger eller pasningsspil, men derimod skal håndteres med holdånd, snilde og gerne med et lidt skævt indersidespark. Siden spillet blev opfundet, vist i Sverige for 16 år siden, er der kommet skub i fodboldspillet, som ikke kræver særlige forkundskaber andet end mindst et ben. Der er mesterskaber og turneringer, men også plads til ”blot” at være en hyggetur med familie eller venner.

Læs også: Leg i høet hitter

Højre om, en anelse til venstre eller skal der sparkes lige i gennem? Drengene taler stille, mens de koncentreret lægger strategi for det næste spark, og selvom der stadig er langt ”hjem” – banen har 18 huller – så går der hurtigt sport i at holde bolden på banen, at få dirigeret fødderne i akavede positioner og så holde øje med, at kammeraterne ikke overhaler. Fodboldgolf er en sport, men det er også en leg, hvor familien kan hygge sig og grine sammen, og hos Frederikssund Fodboldgolf ved Græse er der gode muligheder for at hoppe i de opsamlede høstakke og få en bid hjemmebragt mad i det store bænkeområde, og her er både noget for dem, der har brug for at bruge benmusklerne, men også for dem, der hellere vil nyde den smukkeste natur.

Se mere på www.frederikssundfodboldgolf.dk.

familieleg

 

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.