“Far til Fire” med onkel Anders i latino udgave

En tur i det danske sommerland kan hurtigt udvikle sig til et intimt indblik i, hvordan en spillefilm bliver til – men husk tålmodigheden

Et indbrud i et sommerhus, to unge menneskers forsøg på at få hjælp fra en tilfældig familie på stranden, og en latinoudgave af Onkel Anders,med tang i stedet for skæg. Kombineret med et hav af travle mennesker, et tøjskifte og et møde med en af datterens yndlingsskuespillere var en af de uventede sommerferie-oplevelser, som vi fik med i bagagen, da vi for et par år siden holdt endnu en sommerferie i Liseleje, og pludselig blev involveret i produktionen af den nyeste ”Far til fire” film.

Læs også: Sjov aktivitet for børn på de lange bilture

Et lamineret opslag fra Asa-film i den lokale købmand, hvor de søgte statister til den berømte film, udviklede sig til en sjov og kort deltagelse i filmen som en familiefar, der skal hjælpe Søs og Peter på vej – troede jeg.

En af metoderne til at få uventede oplevelser sammen på, er ved at lukke ned for hverdagens planlægningsiver, og åbne op for spontanitetens mange muligheder. Nej, jeg går ikke ud fra, at jeg nu bliver kendt skuespiller, som jeg burde, men timen som statist var et sjovt krydderi på en god ferie, så det er en super ide at få set opslagene grundigt efter hos den lokale købmand.

Købmanden er også et alletiders sted at spørge ind til, hvad der sker af aktiviteter, mens man er på ferie – både i Danmark og i udlandet.

far til fire

Eneste virkelige ulempe er, at man skal have en stor portion tålmodighed med i strandtasken, for dansk filmproduktion er en kaotisk omgang, hvor tider ikke er noget, man holder fast ved. Vi fik besked på at møde som statister torsdag formiddag. Det blev ændret til fredag, og derefter blev min ældste søn tilbudt at møde som ”stand in” for Ole. Det skulle han så ikke alligevel, mens jeg i stedet blev spurgt om jeg kunne springe til som en far, der med sin familie mødte Ole og Søs på stranden. Da jeg mødte til optagelse klokken 13, som aftalt, fik jeg besked på at komme tilbage tre timer senere, men i kassen kom det.

Læs også: Solopgang en tidlig morgen på Bali

Ifølge en af mine “medskuespillere” så er det ganske normalt, og han fortalte, at han med sine forældre var kørt til Liseleje fra Valby, og at han tidligere havde deltaget i en Krumme-film, hvor han deltog i sekundlange scener, som tog 11 timer at optage – i en skov.

Det er ikke her, jeg skal fortælle, at mit fabelagtige skuespil blev klippet ud af den færdige film!

Søg mere inspiration på Borneferie.dk

Af Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.