Fiskehoveder er perfekt lokkemad til krabber

Nogle af de bedste ferieoplevelser har vi med en fiskeline, en grøn tøjklemme, et fiskehoved og noget klistret snegleguf, mens vi fanger krabber

Skummende hvidt snask flyver om ørerne på os, vinden flår i de blå plasticregnsæt og linen med den grønne klemme driller, så de iskolde fingre bøvler med at få kastet snøren i vandet.

Det er sommer ved havnen i Agger, og Limfjorden skummer, men vi SKAL fange krabber, for det hører sig til. når vi er ved Vesterhavet – og i det hele taget ved snart sagt hvilket som helst hav. Det er også derfor, at de små grønne krabbefangere altid er i bilen.

Læs også: Dampede blåmuslinger

 

Selvom strandkrabberne plejer at være nemme at få til at bide på, så er det som om de ligger og skutter sig i deres hjem af tang og sten, og det er som om de ikke rigtig er med på at lege.

Vi bliver enige om at tage en pause, og går hen til Agger Fiskebil, der holder på havnen. Her steger fiskemanden friske lækre fiskefrikadeller, og øv-stemning forvandles til en sådan-stemning, og adspurgt, springer fiskemanden straks i fryserummet for at være os krabbefiskere behjælpelige med en posefuld krabbemadding i form af fladfisk hoveder og lidt andet indmads godter – helt gratis.

I takt med at vi får skåret fiskeresterne i klemme-nemme stykker, har interessen igen fået fat i børnene, og særligt Malthe er frisk på at jage de besværlige krabber, selvom regnen pisker ned over os.

Senere, da vejret igen er roligt og solen skinner, er det en helt anderledes nem ting, at få linen i krabberne, og så er det ellers tid til krabbevæddeløb, spandfyldning af krabber og en snak om, hvordan man ser om krabben er en hun eller en han. Det er en han, hvis halen er trekantet og har tre led. Er halen mere afrundet, er det en hun.

Væddeløb med krabber

Læs også: Lav dit eget havebassin

Opskrift på dine egne krabbefangere

  • Find en pind og en hulsten eller en anden sten
  • Bind snoren fast i pinden – og i stenen
  • Find en musling eller en strandsnegl – og slå den i stykker med en sten. Bind den fast på stenen
  • Stik snørren i vandet – og du er klar til fangst

Læs også: Stegt pighvar med grøn papayasalat