Paladset er måske Europas største, tonen er formel og forretningsgangen indviklet, men en tur i FNs Palais de Nations i Geneve, er en stor oplevelse.

Engelsk, tysk, fransk og vist nok også russisk og kinesisk. Den grå øreformede højttaler gør den pantomineagtige forestilling foran os levende.

Læs også: Badeferie på Suderoy på Færøerne

Marokko fortæller, at de har helt styr på menneskerettighederne. Kina fortæller, at de er nærmest euforiske over FNs menneskerettighedsrapport, for den passer som fod i hose til det, repræsentanten kalder “den kinesiske drøm,” der blandt andet går ud på at give ungdommen noget at se frem til. Fra Congo lyder der også selvrosende toner om, hvor meget det krigshærgede land gør for at beskytte mennesker.

Man kan godt få et noget forskruet billede af, hvordan verden egentlig tager sig ud, når man er nået igennem sikkerhedskontrollerne og har sat sig på en plads i public gallery – i det overdådige menneskerettighedspalads Palais des Nations for at overvære menneskerettighedsrådets samling – men det er bare FN-sk for, at nu får alle lov til at tale og fortælle deres version af rettighedernes tilstand, for så kan vi måske flytte lidt, meget lidt, i den rigtige retning.

FN

Helt tæt på

Der er meget at forklare sine børn, når turen går til Geneve, men når man står i FNs europæiske højborg, hvor der er en enestående mulighed for at komme helt tæt på FNs aktører, så er det en tand nemmere.

Her er tungemål i lige så mange nuancer som de hudfarver, der bevæger sig omkring, og selvom man uden problemer kan blive væk i de marmorbeklædte gange, så er det om at benytte sig af lejligheden og komme en tur ind og se de imponerende bygninger, følge og tale om, hvorfor FN måske nok er en af de tungeste og mest bureaukratiske organisationer, men nok den eneste mulighed for alle verdens lande at have èt sted at mødes og tale sammen.

Læs også: Verdens smukkeste solnedgang på Santorini

Som børnefamilie er det samtidig stærkt positivt, at man spiser overraskende udmærket i det store cafeteria. Man kan her, i modsætning til stort alle andre steder i Geneve, spise sig mæt for 20 schweizerfranc, som er lig med noget, der “smager” af 150 kroner – men der kan spares, for der er mulighed for at “tanke” gratis vand i kander.

Man skal lade sig registrere, før man kommer, og der er bryske sikkerhedsfolk til at sætte sindet i de rette folder. I kan læse mere om, hvornår der er samlinger, og hvordan man lader sig registrere på hjemmesiden her.

Søg mere inspiration på Borneferie.dk.

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.