Forårstur til franske loppemarkeder

Endelig kom dagen da den kongeblå Toyota igen var tunet klar til en ny loppetur til Frankrig. Jeg må have haft en transportengel hængende over mig på vej ned igennem Tyskland, for jeg strøg uden problemer, forbi både Hamborg og Frankfurt samt utallige bilkøer i den modsatte vejbane.

’Forsæt på denne vej ca. 320 kilometer’. Sådan sagde Birgitte (det kalder jeg hende inde i gps’en) da jeg kørte på motorvejen efter et stop midtvejs i Tyskland. Hun er altid så fuld af spas hende Birgitte! Godt man har musik og mulighed for en is-pause undervejs.

is-pause

Huset som jeg har lejet her i Alsace er typisk fransk med meget mørk indretning og rustik charme. Vi er meget tæt på Tyskland så sengene er heldigvis redt med en rigtig dyne. Længere sydpå bruger man de forfærdelige tunge og knap så lækre fleecetæpper samt et syntetisk kæmpelinned som kiles fast under madrassen …uhh de er væmmelige.

Læs også: Hjemmelavede genbrugspuder til haven

Huset ligger i begyndelse af Vogeserbjergene så der er udsigt til grantræer og masser af himmel. Madame Meyer gjorde mig venligst opmærksom på at det var helligdag dagen efter min ankomst. Jo tak, det ved jeg. 1. maj er en af mine ynglingsdage i Frankrig = STOREloppedag. Og vækkeuret blev da også stillet til ”meget tidligt”. Desværre regnede det en del denne dag, så jeg lignede, og følte mig, som en druknet mus da jeg vendte snuden hjem hen på eftermiddagen.

regnvejr

Men købes varer skulle der jo, så alle boderne blev endevendt for eventuelle gode sager. Og folk var opsat på hurtige handler så det blev til en hel del. Bl.a. gamle ski, vinkølere i pletsølv, grønne vinflasker, smukke tallerkener, antik blækhus, zinkbalje, gamle køkkenredskaber og et kæmpe rustik lerkar med den lækre gule glasur.

zinkbalje

lerkar

Lørdag havde jeg den vildeste dag. Det var tyndt med udbuddet af loppemarkeder, så jeg skulle langt efter et enkelt marked. Over et bjerg, kunne jeg se på kortet. Men jeg må have været lidt uopmærksom for pludselig befandt jeg mig i en bjergtunnel. Jeg er slet ikke til tunneler, grotter, huler og den slags. Og nu måtte jeg kører 7 kilometer førend jeg kunne se dagens lys igen, puha den var sej. Og så kostede det 8 Euro!

Læs også: På vej til bazar-eventyr i Indien

Regnen dagen før må have skræmt folk for der stod kun to stadeholdere. Ikke engang udtrykket; To ludere og en lommetyv, kunne bruges her. Der var ingen lommetyve, og de to herrer ville nok blive lettere fornærmet over at blive kald ludere. Arggh, så er man kørt så langt, OG betalt tunnelpenge. Skulle det virkelig blive en ren underskudsdag?

Nej, viste det sig. Herrerne havde gode ting med, bl.a. nogle skønne blikdåser, gamle sjove postkort, en pastelgul flaskeholder og en træabe som ligner en bjergudgave af Bojensens hængeabe. Og det stoppede ikke der. For på køreturen hjem kom jeg forbi to steder hvor private hjem holdt loppemarked. ”vide mason” stod der på skiltene, ”tøm hjemmet”. Til forskel for loppemarkederne som hedder ”vide grenier” = ”tøm loftet”. Så ved du hvad du skal lede efter, hvis du selv kaster dig ud i jagten, og kører herned engang.

I de private hjem fandt jeg gamle familiefotos, et kæmpe vinplukkerkar i træ med vinbondens logo. Det er ca. 130 cm højt og vil være superflot som dekoration i en vinbutik. Et flaskestativ i jern fandt jeg også. Jeg har desværre ikke drukket min egen vin færdig endnu, for så kunne jeg vise hvordan det så ud når vinbønderne tørrede deres tomme flasker på stativet. Det ligner et grønt glasjuletræ.

Så ja, det endte med at blive en god dag, set med forretningsøjne. Plus jeg fik rykket lidt ved min grottefobi. Jeg er tilbage i butikken med alle herlighederne torsdag d. 14. april kl. 9.00 – 14.00

Mere her fra Alsace senere……

abe

vinstativ

vinkar

Læs også: Mit hjemmebyggede drivhus

Tekst  Maria Blok Hansen, Tidens Ting

Foto  Maria Blok Hansen

antikbloggen

Antikbloggen med Maria Blok Hansen

“Når jeg holder ind for at besøge et stort livligt loppemarked i Frankrig føles det som om jeg har verdens bedste job. Og efter mange års indkøbsture i Frankrig, er min butik i dag fyldt med alskens unikke, spændende og smukke ting. Jeg elsker at finde ting som kan give et rum personlighed. Vi kender Maria fra udsendelserne “Skattejægerne” på DR1. Til daglig driver hun butikken Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.