Frederiksværk er en by med krudt i

Der er krudt og fart på, når Frederiksværk vågner til sommerløjer

Balloner, gratis fodbolde, bolsjer, skydekonkurrence og gamle sager blandet med politisk gøgl, sang og linedance.

Fem huller i et stort mål er ”porten” til at få en gratis fodbold hos Socialdemokraterne, og længere nede ad stien, tæt på møntsamlerne, vikingerne og Danbolig har Liberal alliance udloddet en tablet, mens det over for er muligt at dartskyde sig til en øl i baren, når spillestedet Gjethuset holder koncert.

Læs også: Leg i høet hitter

 

Krudtværksmuseet

Het nye biler over for tudsegamle veteranlastbiler, krydrede balkanpølser, vikingerod og politisk gøgl. Årets første krudtværksmarked i Frederiksværk, der holdes ved siden af det beskedne, men interessante Krudtværksmuseum, der er en del af Industrimuseet Frederiks Værk, hvor man kan få et indblik i produktionen af krudt og kugler til de krige Danmark har deltaget i, blev holdt i weekenden, og det kan betale sig at holde øje med, hvornår den næste holdes, for der er noget for enhver smag.

Markedet er et farverigt indblik i Frederiksværks forskellige foreningers formåen, men er samtidig startskuddet til, at et af landets helt store sommerhusområder vågner.

Læs også: Naturen laver vandkunst

Liseleje

Liseleje vågner også op

I det nærtliggende sommerhusområde Liseleje, er de første tegn på at sommeren nærmer sig også ved at indfinde sig. Hos købmand Vad er den lokalt verdenskendte krabbesalat og de nyrøgede sild indkøbt i for små mængder, for sommerhusgæsterne kommer piblende i takt med solen.

Men det er nu en tur der skal tages en tur på stranden, for det er stadig muligt, at have det meste for sig selv, og på den 40,72 km2 store og med en størstedybde på 5.6 meter, Arresø, har en flok ældre gæve mænd rigget det smukke skib MS Frederikke klar til lørdage og søndage klokken 14, at sejle gennem de smukke kanaler ved Arresødal og den store sø rundt. Iøvrigt Danmarks største sø.

Det er ganske hyggeligt at mærke pulsen id et vågnende sommerland, så det er bare om at komme afsted.

Læs også: Naturlige fakler af dunhammer

Liseleje

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.