Fang spøgelser med støvsugeren

Om sommeren orker de færreste af os at gøre rent, men faktisk behøver rengøring slet ikke være så kedeligt – og du kan sagtens gøre det sammen med dine børn. Fang spøgelser med støvsugeren, lav en forhindringsbane gennem hjemmet og fyr op for yndlingsmusikken, når du skal gøre rent. Så bliver rengøring til en leg for hele familien, og det lærer de mindste at tage ansvar, og at pligter ikke behøver at være kedelige. Electrolux har sammen med husholdningseksperten Ann-Alicia Thunbo Ilskov fra bloggen Husmoderen.dk samlet en række gode tips til, hvordan du kan gøre sommerrengøringen til en leg sammen med dine børn.

Rengøringen behøver ikke at være kedelig

Sommeren er over os, og vi vil hellere bruge tiden på at sole os, bade og hygge os udenfor end at jonglere med støveklud eller støvsuge indenfor. Men faktisk behøver rengøring slet ikke være så kedeligt, hvis man gør det til en leg. Det vil også kunne involvere de små, så de ovenikøbet lærer, at eksempelvis rengøring er en del af familiens fælles ansvar.

”Lad os bare sige det, som det er … I mange familier lever børnene lidt af en luksuriøs all inclusive-tilværelse, hvor alt bliver ordnet og serveret for dem. Og hvis de alligevel har en opgave og ikke orker den, så ender den hos os forældre, fordi vi ikke har tålmodighed til at vente på, at det bliver gjort. Og ja, så er det nemmere, at vi lige kører en tur med støvsugeren eller svinger støvekluden selv,” smiler Ann-Alicia Thunbo Ilskov, der selv er mor.

Men hvordan får man så sine kære børn til at tage del i de huslige opgaver?

Sådan gør du rengøring til en leg sammen med dine børn

Electrolux er sammen med Ann-Alicia kommet frem til 6 gode og nemme tips til, hvordan du gør den kedelige sommerrengøring til en sjov leg og en fælles aktivitet sammen med dine børn.

Konkurrer på tid!

Hvis I er en familie, der elsker at konkurrere, så gør rengøring til netop det: en konkurrence. Sæt uret, og tag tid på, hvor lang tid I er om at støvsuge, støve af, vaske gulv og lægge tøj sammen. Skriv tiden ned, og se, om I kan slå tiden uge for uge. Det bliver en motivationsfaktor i sig selv – og en fælles kamp om at skabe det bedste resultat sammen. Slår I rekorden, kan I jo præmiere jer selv.

Fang spøgelser med støvsugeren

Støvsugning er for mange af os voksne lidt af en kedelig opgave, men for børn er støvsugeren sjov at lege med. Med et barns fantasi kan støvsugeren nemt forvandles til en drage, en hest eller en spøgelsessugende ghostbuster-maskine. Og så gælder det bare om at galopere rundt i hjemmet med støvsugeren eller jagte og fange støvede spøgelser med den. Det hjælper naturligvis at have en let støvsuger med et godt håndtag.

Lav en forhindringsbane

Legetøj på gulvet kan irritere enhver, der skal støvsuge, men hvorfor ikke bare se det som en del af en sjov forhindringsbane? Med Electrolux’ nye Pure D9 med FlowMotion-system er det nemt – både for dig og dine børn – at styre uden om legetøj uden at anstrenge sig. Støvsugeren følger de mindste bevægelser, og det kræver kun meget lidt styring at føre den uden om forhindringerne – selv for de mindste i familien. Så se hjemmet som én stor forhindringsbane – og test, hvem der kan komme gennem hjemmet uden at røre legetøjet og alligevel formår at suge al støvet op.

Fyr op for jeres yndlingsmusik

Et sikkert trick til at gøre rengøring markant sjovere er at sætte jeres yndlingsmusik på. Lav en playliste med familiens yndlingsnumre, og fyr op for den, når der skal gøres rent. Så bliver rengøring ikke bare en leg – det bliver en fest. Tro os, I vil danse rundt i takt, mens I støvsuger, støver af, vasker gulv og lægger tøj sammen.

Ryk huspligterne udenfor

Viser sommervejret sig fra sin gode side, så er der ingen grund til, at man ikke kan rykke nogle af de huslige pligter udenfor. Hvis I eksempelvis har vasket tøj, så hæng det til tørre udenfor – og når det skal lægges sammen, så gør det i solen. Det er hyggeligt at stå udenfor og synge med på sin yndlingssang, mens man lægger tøj sammen. Og ja, så støver det heller ikke i huset …

Vask gulv som Pippi Langstrømpe

Hvis du går all in og er lidt halvskør, så lad dig inspirere af den kære Pippi Langstrømpe! Hun vaskede gulv med skurebørster om fødderne. Måske I kan binde gulvklude om fødderne og tage en skøjtetur gennem huset? Ja, det er lidt skørt, men det er sjovt. Få hele familien med på idéen, så bliver gulvvask helt sikkert en leg. Tør du være lidt skør som Pippi?

Tekst  C. Dahl

Foto  iStock