Dette er en sponsoreret artikel fra Onlineski.dk

Guide til selvterapi: Sådan stresser du af i vinterhalvåret

Noget af det bedste i løbet af året er, når kalenderen lyder på ferie, og arbejdet bliver sat på standby

Nogen har nemmere ved at slippe arbejdsopgaverne end andre, og nogen kan endda være slemme til at tage noget af arbejdet med sig på ferie. Vi kigger nærmere på 3 måder, hvorpå du kan holde ferie i løbet af vinterhalvåret, og hvad der egentlig sker ved vores krop, når vi vælger at tage en uges fri fra arbejdet og hverdagens mange gøremål.

3 måder at holde ferie på henover vinteren

Det er ikke kun sommeren, der byder på forskellige muligheder af ferietyper, bare fordi solen står højt på himlen og graderne er mere lune. Faktisk findes der lige så mange måder at holde ferie på i vinteren, og her får du et lille udpluk af, hvordan du kan vælge at koble fra.

Skiferie Østrig
Ikke kun Østrig, men flere forskellige steder i Europa er det oplagt at tage et smut til de høje løjper, sneklædte bjerge og med winter-wonderland som stemning. Dog kan Østrig noget særligt, da de mange forskellige udfordringer af diverse skisportsniveauer, er noget, der gør landet populært blandt danske skigængere. Ikke kun pisterne gør Østrig populær, men også underholdningen udenfor skipisterne. Der er underholdning for både børn og voksne i hele landet. Find din næste skiferie Østrig hos Onlineski.dk.

Sommerhus Danmark
Med et sommerhus er det muligt at holde korte som lange ferier, og til et budget, der er lige så forskelligt. Er der noget mere hyggeligt end at tænde op i brændeovnen, sætte en familiefilm på fjernsynet, varme nybagte boller efterfølgende fra en lang gåtur ved havet? Det er hvad Danmark kan med sine mange sommerhuse rundt omkring i landet. Smuk natur med skov og hav og sommerhuse, der byder op på ren afslapning med hele familien.

Charter Dubai
Holder man ikke af kulde og sne, og er januar og februar bare lig med grå tristhed for dig, er der heldigvis også den mulighed at tage sydpå til de varmere himmelstrøg. Dubai er blandt andet et af de steder, hvor man får varmegaranti med sol og sydlandsk stemning. Samtidig kan man sikre sig lidt farve på den ellers blege vinterkrop og med garanti for at ryste hverdagsstresset af sig med udsigten til sand, kameler, smukke bygninger og kunstig flot natur.

Det gør ferie ved vores krop

Hverdagen kan være travl nok, og det kan måske være svært at finde plads til at holde ferie og ikke have de store planer. Nogen overbooker derfor deres ferie til at få gjort mange af de ting, som man ikke normalt når i hverdagen, men er det nu også en god idé?
Svaret er nej, for det hænger sådan sammen, at hvis du har alt for mange aftaler og opgaver, du skal nå, inden du kan gå på ferie, skal du typisk bruge starten af din ferie på at geare ned og komme ned i tempo. Viser det sig så, at din ferie samtidig er fuld af for mange planer, kan det være svært overhovedet at nå at slappe af, og inden man ser sig om, er ferien slut, og man føler ikke, at man har haft ferie.

Sørg derfor for at afslut dine hængepartier op til din ferie, så du med ro i maven kan gå på ferie uden for mange spekulationer og opgaver. Holder du helt fri, når du har ferie, vil stresshormonerne forlade kroppen, og du vil mærke en følelse af overskud mentalt og en indre følelse af glæde og energi.

Når vi er ude i den friske luft i ferien
Vores krop har brug for lys og frisk luft hver dag, da det er med til at give os D-vitaminer og stimulation af vores hormoner. Frisk luft øger produktionen af serotonin, således vores hjerne bedre kan arbejde og fungere. Hermed opnår vi et større overskud, bedre koncentrationsevne og et sundt energiniveau. Derfor er ovenstående 3 muligheder for ferietyper oplagte for vores krop og sjæl, hvis vi altså husker at holde fri, når vi har fri. Slip arbejdet og mærk forskellen på din krop efter 1-2 ugers ferie.
Hvis du spiser lidt ekstra, fordi det er ferie
Mange af os kan have en tendens til at fylde os med lidt ekstra godt og glemme træningen, fordi det nu er ferie, men forsøg at find en rytme, så du stadig er i bevægelse og fysisk aktiv i din ferie. Tænk i baner som lange gåture på sommerhusferien, svømme baner i swimmingpoolen på charterferien eller tag på en skiferie så der hverdag er planlagt aktivitet i form af gåture og skiløb.