En helikoptertur over Færøerne er den hurtige og sikre måde. at se hele øen på

Færøerne kan opleves sejlende, kørende, vandrende og ikke mindst flyvende takket være usædvanlig billig helikopterservice.

Helikoptertur over Færøerne

En rumlen breder sig fra anklerne og op igennem kroppen. Et lille bump signalerer at vi er landet og  den regnvåde luft piskes af de ivrigt drejende rotorer.

For få øjeblikke siden drejede vi omkring fjeldet Havnartindus 586 meter høje tinder,  Svinoys højeste punkt, og nu er vi på den lille og topfrodige ø i det nordlige Færøerne. Vi har gode muligheder for at stå af og vandre et par timer, indtil Atlantic Airways hvide AW 139 helikopter er retur.

Læs også: Mini-ørken på Gran Canaria

 

Stationsforstanderens hund

Vi gør det ikke, for vi har valgt en rundtur fra Torshavn til Svinoys, Klaksvik, Vidoy retur til Klaksvik, hvor 20 minutters pause bruges til, at helikopteren kan fouragere diesel, mens de to piloter kan få sig en bid smørrebrød. Malthe kaster hurtigt sin kærlighed på “stationsforstanderens” lynhurtige hund, der så snart helikopteren lander, er klar med en gennemgnasket tennisbold, som den med stor ildhu styrter efter så snart en passagerer synes det er sjovt at lege tagfat. Til sidst retur til torshavn, en smuk flyvetur på halvanden time, der giver dyre sightseeing ture baghjul.

Kig over Færøerne

Konkurrencedygtige rutebiler

At flyve helikopter på Færøerne, er en hurtig og stabil måde at komme rundt mellem de 18 øer landet består af, – og helikopterne er stædige. De giver sjældent op. Selv vinterstorm, sne og kulde kan ikke knække dem og de få dage de må blive på jorden, er om sommeren, hvor en fed udsynsødelæggende tåge kan lægge sin klamme hånd over hele landet.

Med priser på 215kr per person mellem landets to største byer klaksvik og torshavn gør luftens “rutebiler” voldsomt konkurrencedygtige.

I torshavn kan man gå til den lille heliolads på under 30 min fra det store SMS center, og billetter kan bestilles op til to måneder før afgang. Billetbestilling anbefales i sommerperioden.

Selv om vi måtte ud på oprørt hav klokken seks om morgenen, for at nå “vores” helikopter, så var Malthes efterfølgende dansende begejstring det tydelige bevis på, at vi her ramte en af feriens absolutte højdepunkter.

Læs også: Kontrasternes Lolland-Falster

Smuk udsigt fra helikopteren

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk