Hotellet med musikalsk stjernestøv

En lækker strand, en morgenmad, der slår benene væk under hele familien, kendisser på væggene og en herlig anderledes spa. Vi er taget til et ganske særligt sted i Sverige.

Vandet varmer kroppen op, mens de småsnakkende gæster sætter den gode stemning.  Jeg befinder mig i poolen på hotel Tylösand samme med min familie. Tylösand er et helt særligt svensk hotel, et par kilometer uden for den svenske vestkyst-by Halmstad. To stenkast fra en imponerende bred og syv kilometer lang finkornet strand. Selve hotellet ser udefra fredeligt ud og dets gule mursten virker indbydende og varme. Og i sit indre er det fyldt med stjernestøv af den musikalske slags. Og fra det lune vand i den lille pool, er der fuld udsigt over strand, hav og klitter.

Et nærmest magisk tidspunkt på hotel Tylösand er kl. 18.30. På dette tidspunkt skal familien og jeg sørge for, at være i hotellets store pool i stueetagen. Det er nemlig tid til at klappe i og overraskes over det store hvide lærred, der ”daler” fra loftet. Det er tid til et af dette finurlige hotels sande specialiteter: Swim in-Film, og i dag står den på den romantiske film ”P.S I Love You,” som kan nydes flydende i det lune vand.

Der er masser af aktiviteter, musik, humor, Sveriges største kunstgalleri med fotokunst i verdensklasse og et velnæret blik for, hvad kropslig omsorg kan gøre af godt for en familie. På hotelværelset starter vores oplevelse med udsigt over strand og sand, og omkring finder vi hilsener fra en svunden tid. ”Make love not war” bag dinglende smykker med fredstegn. 

15.juli 1992 spillede det verdensberømte musikband Roxette i Westfalenhalle i Dortmund, Tyskland, og det har været et ”joy-ride” kan man forstå på de mange rariteter, der hænger side om side med diplomer og platinplader i stueetagens grill- og barområde. Blåt neonlys ”bader” sorte lædersofaer i et rockstjernelys, og det er ikke for sjov, for hotel Tylösand, er, udover et dejligt spahotel for hele familien, lidt af et tempel for det navnkundige musikband. Det giver mening, for den ene af hotellets ejere er Per Gessle, guitaristen og sangskriveren fra Roxette og han har sin gang her.

Det er et hotel med lyd på. Altid muligt at finde et sted, hvor der spilles akustisk musik, og da jeg tog familien med i november for at besøgte hotellet, landede vi midt i en populær nyskabelse, som er værd at rejse efter. For i ”Leifs Bar og Grill” står den legendariske svenske guitarist Janne Schaffer, ham der også spillede med i ABBA, og jammer på sin pangrøde rockguitar mens folk nyder et måltid mad og bagefter hører ham fortælle musikalske anekdoter.

For min familie er gode rejseråd sjældent meget værd, hvis ikke de også handler om morgenmaden, og her er Tylösand også helt sin egen.

Store trækasser fyldt med appelsiner til egen saftpres, lækre pølser, æg i alle afskygninger, friskbagte croissanter, detox juicer, tyktskårede laksestykker, passionsfrugt, meloner og et hav af lokale oste, for blot at nævne et beskedent udvalg af den bedste måde at starte en ny dag på.

Tekst  Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Af Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.