At rejse er også at mærke, føle og klatre sig ind i den fremmede natur – denne gang blev det et mandeltræ, der stod for tur.

Træerne er tydeligvis af den hårdføre slags. I hvert fald vokser stammerne ud af en klippevæg. Til gengæld er blomsterne sarte og poetisk smukke mens frugterne er noget nær uindtagelige.

Fødderne klistrer mens hænderne forsøger at hjælpe kroppen op i det lille standhaftige mandeltræ, som vi har mødt på vores vej op over Gran Canarias bjergrige midte. Når bilen holder pause, er det vigtigt at få brændt energi, brugt nogle kræfter og nydt en natur som vi ikke kender fra Danmark. Og mandeltræet er ideelt til Malthe.

Klatre i mandeltræer

Læs også: Eventyrlige Fyn

I det tidligere forår, nogle allerede i februar, blomstrer træerne, og med de sart lyserøde og hvide blade, er det en fantastisk oplevelse. Allerede medio april er der kun blade og så de smagfulde nødder, der på samme måde som valnødder, er gemt under en grøn ydre skal, der løsner sig ved modenhed. Det er hyggeligt at få de små nødeskatte bragt ned fra træet.

Bonusviden om mandeltræer

Mandeltræ (Ro’saceae) Prunus dulcis er et løvfældende træ med en højde af 3 – 5 meter, som dyrkes mange steder på de canariske øer med rigelig vandtilgang specielt i barrancoerne. Dets hvide og lyserøde blomster danner en smuk kontrast til det golde stenlandskab. Blomstrer fra slutningen af januar / februar.

Tejeda midt på øen er en flot base. Landsbyen af hvide huse og haver med bougainvillea, som en kæmpe udsigtsbalkon til den rødbrune klippeslugt, der domineres af den enorme klippe Roque Bentayga.

Flottest er Tejeda om vinteren, når dalen er farvet lyserød af blomstrende mandeltræer. Det fejres de første 14 dage i februar under byfesten Almendro en Flor, der bl.a. har folkedans og musik på programmet, foruden smagning af egnstypiske mandelkager.

En fantastisk mandeltræsoplevelse findes også i Marokko

Lej en bil og kør gennem ”Te valleè des Ameln”, mandeldalen, hvor mandeltræerne hele februar og marts blomstrer, det er en magisk oplevelse.

Læs også: Teltferie hitter: Her 7 syv ting du SKAL huske

Tekst  Martin Hoffmann Kønig

Foto  Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.