Menetreol Sous Sancerre i Frankrig er nærmest for god til at blive kendt

Der er byer og oplevelser, som er så gode, at man har lyst til at holde dem for sig selv. Sådan er en af byerne langs kanalerne ved Loire Floden i Frankrig.

Husene er grå og mange steder ganske faldefærdige. For enden af hovedgaden under den fuldstændig åndeløst imponerende viadukt ligger et hus, som med sin brændte top vidner om, at det ikke altid har været ideel lykke her i området.

[relevant]

42 km nordøst for storbyen Bourges ligger den lille by, hvor der bor under 400 faste beboere, Menetreol Sous Sancerre. Egentlig bare en by, der passer på foden af den billedskønne by Sancerre. Husene er som skrevet slidte og grå. Der ligger et enkelt lille hotel nede ved havnen, hvor der kan ligge fire både til. Der er to spisesteder, noget der minder om et rådhus, og en flot omgang rengøringsivrige pensionister.

Frankrig

Det meste af dagen syner byen ikke af meget, men om eftermiddagen vågner lydene. Hunde og katte dukker frem og indtager deres pladser – men uden slagsmål, for de er velfodrede og venlige. Den gamle brønd med den sjove irrede top vidner om en tid, hvor her var liv og hvor vigtige vinhandler blev indgået. Den grålige middelalderkirke i kampesten kalder folk til sig, en bedaget mand i undertrøje fejer gaden og to ældre kvinder med gråt hår sludrer ivrigt, mens de overtager den nyasfalterede hovedgade. Der smiles, hilses og den diminutive bagerbutik har hver dag, undtagen mandag, friskbagte baquettes til 0,56 euro.

Frankrig

Det er en by, der giver én lyst til at lære fransk til mere end husbehov, for her har man lyst til at få en sludder med dem, man møder. Charmen ligger i det stille, gennem-autentiske og helt igennem fabelagtige miljø, som kun kan findes i et område, hvor selv paller fyldt med tomme genbrugsvinflasker synes selvfølgelige, fordi de er opstillet overfor de druebugnende vinmarker, hvor frodigheden driver for fødderne og blikket kan masseres til ro af slotte, vinranker og romerske viadukter.

[relevant]

Det er her, vi vil tilbage, for så uforstyrret og afslappet renhed er sjældne.

Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.