Porten til verden kaldes den imponerende havn i Hamborg og her er i sandhed noget at kigge på, både morgen og aften.

Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Hop på en turbåd og oplev, hvorfor havnen i Hamborg er en helt særlig oplevelse. Fra krydstogtterminalen over til Historische Speicherstadt og Landungsbrücken hen til den moderne containerhavn, hvor der nærmest dufter af frihed og fjerne lande. Besøg et af de legendariske museumsskibe, hvor man kan opleve, hvorfor Hamborg bærer tilnavnet “Porten til verden,” eller tag turen over til det store teater, hvor de spiller store stykker som Løvernes Konge.

Siden sommeren 2007 har man kunne opleve et ganske særligt stykke af Hamborgs havnehistorie – i udvandrerverdenen “Ballinstadt”. Der, hvor omtrent fem millioner europæiske emigranter begyndte deres rejse til den “nye verden”, kan man i dag forske efter sin egen familie.

Læs også: Den spanske by Juzcar gik fra søvnig til smølf

En anden stor oplevelse kræver, at man kan få søvnen ud af øjenene. Fischmarkt, hvor der hver søndag morgen fra kl. 5 til 9.30 (om vinteren fra kl. 7) sælges omtrent alt, der ikke er sømmet fast. Lige fra den støvede porcelænskande til den livlige andefamilie kan du her i skyggen af den 100 år gamle fiskeriauktionshal købe .

Natsværmerne fra Reeperbahn står her ved vandkanten med rundstykker med fisk og varm kaffe i hænderne og venter på at livsgejsten skal vende tilbage. Særligt yndet blandt dem der står tidligt op og turister: brunch i den historiske fiskeriauktionshal med Jazz-, Skiffle- eller Country- og Western-musik.

Hamborg havn

Kastrup, et sneklædt bjerglandskab, landingsbaner fra nogle af verdens største lufthavne eller hvad med en redningsaktion på stejle bjergklipper? Alt sammen i miniatureformat i en af Hamborgs absolutte hovedattraktioner i havneområdet, Miniatur Wunderland, der er en gigantisk modeljernbane i miniatureformat. Siden åbningen i 2000 besøgt af over syv millioner gæster, og er i dag Tysklands tredjestørste turistattraktion. Planen er at udstillingsarealet i 2020 vil være på 2.500 m2, og allerede i dag har det 250.000 ”indbyggere,” 890 tog og 8.850 biler og skibe, mens 300.000 lamper sørger for at illudere skiftet mellem nat og dag. Og der er åbent året rundt.

Læs også: Tennis og sjov for dig og hele familien

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.