På vej til bazar-eventyr i Indien

Delhi? Indien? Jamen er der ikke både tuberkulose, voldtægtsforbrydere, væggelus og hunde med rabies? ville min familie vide.

Jeg har i mine unge dage rejst alene i både Asien, Australien, Afrika og Syd/Nordamerika. Det var dengang der ikke var worldwideweb. Dengang VIDSTE jeg ikke hvor meget der kunne gå galt når jeg sådan kastede mig ud i eventyr på fremmed grund.

Og heldigvis, for så havde jeg måske aldrig prøve at sidde på taget af en gammel bus på vej ned i bunden af en dyb dal i Mexico. Eller boet på et skummelt backpackersted på en lille ø ved Great Barier Reef og mødt de sødeste rejsekammerater. Eller vandret rundt i Nepal på stier hvor pakæsler har førsteret, og derfor skubber dig ud over kanten af bjerget med største selvfølgelighed hvis du ikke rubber dig. Eller besøgt høvdinger i Ghana som forærer én levende høns i velkomstgave ….en lidt overvældende gave for en bytøs som mig. Fik heldigvis hjælp af nogle unge fyre til det der med fjer og partering! Fantastiske eventyr som jeg ikke ville have været foruden.

Så væggelus eller ej. NU vil jeg til Indien. Igen. Var der for 25 år siden …mon det har ændret sig? Noget vil nok have ændret sig meget, og andet overhovedet ikke. Der vil helt sikkert stadigt være mange mennesker overalt, og med den samme uforbeholdne nysgerrighed. En nysgerrighed der, som jeg husker det, overskred mine grænser. Så det er bare med at væbne sig med indre ro og tålmodighed.

’Hvad skal du lave der?’ spurgte en bekymret kusine. Ud over at få et skud mental-energi af at være på eventyr igen, så skal jeg selvfølgelig lede efter gode fund i de mange bazarer. Måske nogle flotte håndlavede papirark til de kreative projekter, nogle smukke silkebånd eller noget blingbling til at piffe mine stuer op med i den mørke vintertid. Pakning af min kuffert er hjemmefra foretaget med henblik på at kunne få plads til en masse indkøb på hjemturen. Ikke noget med fine dyre toilettasker, sko eller lign. Næh, gammelt tøj, håndklæder og kedelige plastikposer som kan blive i Indien, er fundet frem til denne tur. Jeg er virkelig spændt på at skulle shoppe, og ikke mindst ”prutte” det bedste jeg har lært, når jeg kommer til bazarerne i Delhi. Jeg får brug for alle mine tricks fra Fankrig når det går løs.

Og efter en tålmodighedstest på den Indiske ambassade, hvor man søger om visum, er der nu kun tilbage at vente til mit fly bliver kaldt til afgang. JUUHUU hvor jeg glæder mig. I hører mere fra mig snarest hvis netforbindelsen i Indien virker.

Hilsen fra den eventyrlystne.

Tekst  Maria Blok Hansen

Foto  Maria Blok Hansen

antikbloggen

Antikbloggen med Maria Blok Hansen

“Når jeg holder ind for at besøge et stort livligt loppemarked i Frankrig føles det som om jeg har verdens bedste job. Og efter mange års indkøbsture i Frankrig, er min butik i dag fyldt med alskens unikke, spændende og smukke ting. Jeg elsker at finde ting som kan give et rum personlighed. Vi kender Maria fra udsendelserne “Skattejægerne” på DR1. Til daglig driver hun butikken Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.