Fodboldklubben FC St. Paulis træning er godt for familiens fodbold-interesserede, hvis turen går på fodboldferie til Hamborg.

Mojn, mojn. Vi er taget på fodboldferie i Hamborg. Kaffedamen smiler hver gang en af ”die profis” kommer forbi. Hun kender alle spillerne, og taler om dem med fornavn, og der er ingen forskel i hendes veneration. Hendes omsorg gælder U17-spillerne som førsteholdstruppen. Det med placeringen i tabellen er ikke så vigtigt, og spillerne ved det godt. Det kan godt være, at de lever af at spille fodbold, men her er de også en del af et fællesskab, hvor man hilser på hinanden.

Hamburgs kultfodboldklub FC Sct. Pauli er det farverige kvarter St. Paulis helt store helte. Det er dem, som man holder med. Ikke kun fordi man kan lide dem som fodboldhold,  fordi klubben gør en masse for, at fremme tolerance og mangfoldighed eller fordi, de spiller særligt godt – de ligger i skrivende stund nummer fem i den tyske 2. bundesliga – men fordi de er hele den “pakke”, som gør Hamburgs mest farverige område til noget helt specielt.

Læs også: Tre dages luksusferie på Tropical Island

Og selvom klubben er blevet en tand for mainstream for en del af de mest hårdkogte fans, og deres brune spillerdragter med det karakteristiske kranium og de korslagte knogler, er blevet en handelsvare af de større, så er der bare noget helt særligt over FC St Pauli. Klubben der til hver hjemmekamp trækker fulde huse – hvilket er tæt på 30.000 tilskuere på det imponerende Millertorn stadion midt i Hamborg – og hvis tilhængere mødes flere dage i forvejen for at drøfte næste kamp.

Vil man give sig selv en oplevelse lidt ud over det almindelige, så kan det anbefales at tage ud på klubbens træningsanlæg, der ligger på Kollaustrasse i et meget anderledes kvarter end St. Paulis hjemmebane. Her er det parcelhuse og forstadsro, der hersker, og på det under et år gamle træningsanlæg er der gode muligheder for at møde førsteholdets spillere, få en snak med kaffedamen eller med de andre hjælpere, som får klubben til at fungere som den velsmurte pengemaskine, der også er tale om.

Læs også: Badeferie på Suderoy på Færøerne

Det er her man ser, hvordan de entusiastiske U23-spillere kæmper for deres pladser på den strømlinede kunststofbane, mens de professionelle ifører sig tandbeskyttere og kæmper sig igennem en solid gang fysisk tysk fodboldtræning.

Med undtagelse af dagene op til en kamp er der åben træning, og der er fri adgang til anlægget.

Se mere på klubbens hjemmeside, hvor du kan læse træningstider.

Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.