På sommertur med Søren Rebbe og DR

Har du haft en god sommer?

Der er dejligt i Danmark, når solen går ned over Gudhjem, og TV-2 er i DR1 en sommerdag for alt for længe siden. Der er dejligt på Rømø, Reersø, Lolland og Møn. I Skanderborg, Sønderborg, Nyborg, Middelfart og Marielyst. Lykken er at fange krabber på havnen i Rørvig. Eller lære at surfe i Løkken. Lykken er i det hele taget at sejle og køre hele Danmark rundt seks uger i træk…

ET FORSIGTIGT GÆT på tidens mest brugte sætning må være: Har du haft en god sommer? Det håber jeg, at du har. Min har været helt særlig, for jeg har haft travlt med at rejse rundt i vores land med et lille hold for at sende tv-postkort hjem til Vores Sommervejr på DR1.

Og hold da ferie for et sommerjob. Vi begyndte til havefest med Steffen Brandt og TV-2 på Bornholm, og vi sluttede til Smukfest i en bøgeskov i det jyske. Vi har været på badehotel og bryggeri, hos købmanden og kanomanden, til VM i Straffespark og DM i Fladfisk. Vi har mødt en 79-årig fartdjævel, en grafiker, der brygger vin til Kina og en musicalstjerne, der arbejder i IKEA. Vi har truffet et utal af ildsjæle, uden hvem mange af de arrangementer, vi rapporterede fra, slet ikke fandtes. Og vi har fremfor alt mødt en overvældende venlighed overalt, hvor vi kom frem.

Læs også: Blodige muffins med hjernemasse på toppen

NU SKAL DER NOK SIDDE en Vores Villa-læser eller 1000 og tænke, at det der skønmaleri hænger lidt skævt, når udgangspunktet jo var Sommervejret, der endnu en gang har været ustadigt – for nu at sige det mildt.

Men min påstand er, at Danmark er en rundrejse værd i al slags vejr. Vores lille land er kæmpestort. Gå fx på opdagelse i din egen hjemby/hjemegn til at begynde med. Jeg vil vædde på, at der er mange skønne steder, du ikke har set endnu. For nylig trak fruen mig ud på et par vandreture i vores nærområde. Vi bor i Københavns Kommune, men der er altså massevis af mosemil med naturoplevelser, jeg ikke lige havde fanget i de første 16 år her i området. Vi så sågar en fiskehejre!! Og ellers kan jeg bl.a. anbefale udkanten. Der er ofte helt vildt smukt dér, hvor der er langt til det, nogen har aftalt er centrum. Som de sagde i Onsevig på Vestlolland, da jeg klagede over, hvor langt der var til deres landsby: Ja, det er sjovt – der er meget længere fra København til Onsevig end fra Onsevig til København.

NÅ, sommeren er forbi nu & den nærmest fløj afsted, som CV Jørgensen sang. Men Danmark er der året rundt og tager sig også godt ud i regn og blæst. Jeg ved det, for jeg var der denne sommer.

Læs også: Boligejere sparer tusindvis af kroner på omlægning af realkreditlån

Tekst  Søren Rebbe

Foto  Illustration: Morten Ingemann