Det er ved at være tid til at planlægge forårets og sommerens rejse, og mellem jul og nytår er et godt tidspunkt at få langt nogle planer. Derfor giver vi jer her en række gode råd til at få den billigste sommerferie.

Læs også: Pyramiderne får teenagerne ud af sengen

Køb når solen skinner

Køb jeres rejse, mens solen skinner. Afbudsrejser stiger i pris, når vejret er dårligt og falder i pris, når solen skinner fra en skyfri himmel. Rejs før eller efter skolernes sommerferie, og vælg de billigste destinationer såsom Bularien, Tyrkiet, der i 2016 har været særdeles billig, Costa De Almeira i Sydspanien eller Egypten. Eller en storbyferie i Budapest, som er både spændende og billig at komme til – ligeså med Barcelona.

Det er velkendt, at onsdage er den billigste dag at flyve på, og angiveligt kan det betale sig at sætte sig bag skærmen på onsdage og torsdage. I hvert fald er det de dage, hvor det er nemmest at finde billige flybilletter på flyselskabernes hjemmesider. Og skal man til USA, er det godt at huske, at reglerne for flybooking i USA er, at man kan få sine penge retur, hvis man afbestiller inden for 24 timer. Så er prisen blevet lavere dagen efter, er det bare med at afbestille og bestille til den nye pris. Har man “is i maven”, så er der i hele verden gode penge at spare ved at vente med at bestille hoteller til få dage før, man ankommer. Det gælder dog ikke flybilletter, der typisk bliver dyrere, jo nærmere man kommer afgangstidspunktet.

Læs også: Find et gevir i skovbunden

Hopper hitter

Start med Hopper.com er et af de råd, som amerikanske rejserådgivere giver deres kunder. Hjemmesiden, som egentlig er en søgemaskine på over 10 millioner daglige flyafgange, er en temmelig god vejviser til de bedste flybilletter i hele verden, og hjemmesiden viser den billigste rejse på det givne tidspunkt.

Udover billetpriser anviser hjemmesiden også alternative lufthavne til din rejse. Dvs. hvis du søger fra Københavns lufthavn, så fortæller Hopper også, hvad det vil koste at flyve fra for eksempel Malmø lufthavn, og det kan der ofte være en del penge at spare på. Som Patrick Surry, der er chef data analytiker på hopper.com, siger til Outside magazine, så kan det være ret dyrt at flyve direkte til Madrid, men at flyve til Portugal kan være meget billigere, og ofte er der herfra direkte togforbindelser, hvilket kan spare dig for flere tusinde kroner per billet.

Gode legekammerater

Når man har lejet et sommerhus med børn, så er det tit en udfordring at finde legekammerater i nærheden, og her er den gratis app PlayMapr god.

Du opretter en profil, tilføjer dine børn og starter en søgning ud fra kriterierne afstand, alder, køn og sprog. Så når du i påskeferien sidder i et sommerhus, feriecenter eller blot hjemme på vejen, kan du hurtigt se, om der sidder en anden familie i huset ved siden af. Du kontakter barnet forældre via en sikker in-app besked funktion.

Byt bolig

En mulighed kan være at bruge Home Exchange. Dette er taget fra Borneferie.dk:

”For at blive medlem af Home Exchange konceptet oprettede de sig på hjemmesiden, som de betaler et årligt kontingent til på små 150-200 kr.

Man kan selv vælge, hvor meget man lader indgå i ‘byttehandelen’, men hvad man giver, får man som sagt tifoldigt igen, så hvorfor ikke bytte både lejlighed, bil og cykler, samt kolonihavehuset kort fra byen? Det gjorde vi så, og det var slet ikke en dårlig ide.

Med Home Exchange har vi helt sparet udgiften til hoteller væk, og så er det tilmed meget billigere i mad, da vi har haft mulighed for at lave meget af maden selv i køkkenet. Det har ikke kun betydet, at der er blevet flere penge til sjov og ballade, men også at det har været muligt at rejse, selv i de år hvor pengene ikke har rakt så langt.

Du tænker måske ‘Hvem vil dog tage til Danmark?’, men du vil blive overrasket over, hvor mange der henvender sig på hjemmesiden. Danmark er et skøn base for turister, der ønsker at opleve Europa, og især rejsende fra Rusland, Sydamerika og USA er vilde efter at komme til Danmark. Mange af de familier man bytter med, har tilmed selv børn, så det er unødvendigt at medbringe en masse legetøj og lignende selv.”

Læs også: Kyllingen der kan redde hele ferien

Spar penge i fire lande

Dubai om sommeren: Hvis I ikke bliver skræmte af varme, så er det rigtig billigt at tage til Dubai om sommeren, hvor temperaturen kan nå op på 45 grader, og flybilletterne til gengæld kan ryge helt ned på 1500 kroner pr. næse. Hotellerne er billige om sommeren i Dubai og der er kun seks timers flyvning. Man kan få turisthoteller ned til 200 kroner per overnatning.

Som Dubai er Maldiverne værd at gæste i højsommeren, hvor selv femstjernede hoteller kan fås ned til 300 kroner per overnatning, og i sommerperioden anbefales Den Dominikanske Republik, fordi der ikke er fyldt på feriestederne, og servicen generelt er bedre om sommeren, og man kan få sommerflybilletter ned til 3.000 kroner.

I USA er der særlig gode muligheder for at rejse billigt, hvis man er villig til at tage en af natbusserne fra Megabus eller BoltBus, og er man slet ikke skræmt af varme, så er der fremragende direkte afgange til Dubai, som om sommeren kan fås ned til 1.500 kroner, og hotellerne er billige, men her er virkelig varmt.

Og så Europas lille “hemmelighed” Estland, hvor man om sommeren kan få flybilletter ned til 1.000 kroner per person, og hoteller kan, i det som mange kalder Europas sande perle, fås ned til 100 kroner per person per nat.

Billigt hotel

Et eksempel på billig alternativ ferie er at køre langs Canal Lateral a la Loire blot tre timers kørsel syd for Paris. Her kan man bo for 39 euro per værelse på hotelkæden F1, der er et parallelt flodsystem til Loire Floden, hvor der er gode muligheder for at finde små hyggelige byer. Her kan man overnatte i lejligheder, værelser på vingårde eller sejle på floden via firmaet LeBoat.com eller Seatravel.com

Skub til aldersgrænsen

Når man rejser med børn, og selv arrangerer ferien, så kan det være en god ide at spørge hotellerne om et barn, der er ældre end aldersgrænserne kan blive godkendt til børnepris. Og det er altid en god ide at gøre det klart, at præcis det spørgsmål er helt afgørende for jeres valg af hotel. Et argument der har størst vægt, når vi taler om ferier uden for højsæsonen. Det hjælper Hopper med.

Læs også: FN i børnehøjde

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.