Sådan fanger du detaljerne på ferien

At rejse med børn er også at skulle finde på, men tit skal der ikke så meget andet end et sæt åbne øje og den altid tilgængelige mobiltelefon til, før lykken er gjort.

En Citroen Berlingo er måske ikke det, der normalt redder en ferie. Men når den er parkeret halvvejs oppe af en lille trappe i en lille fransk landsby, og er tæt på at være husets første gæst, så er den et højdepunkt.

En tørresnor hængt imellem to vinduer, kan også være et helt herligt pift til feriens oplevelser. En jagt efter et portvinshus logo, et blik for hvilke fodboldhold, der holdes med i lige præcis dette kvarter, en husfacade med smukke farver eller bare en gades smalle stræder. Det giver tit en snak om, hvad der egentlig er flot, hvad der fylder vores blikke med glæde, og hvordan vi får søgt ud i de afkroge af feriestederne, som giver os muligheden for at opleve det ”ægte,” det der fylder hos de mennesker, der rent faktisk bor her, og som fortæller en historie om vilkår, muligheder og drømme.

Læs også: Gibraltar – hadet af spaniere og elsket af englændere

Fang detaljer med kameraet

At gå på jagt med kameraet er en super ferieoplevelse, som vi glæder os over. Som halvgammel mand ved jeg, at jagten ikke skal gå efter smukke, unge kvinder. Det giver kun ballade, og helt ærligt, de er heller ikke særlig spændende. Næh, når vi er på ferie, så går vi efter de mennesker eller det, der stikker ud fra mængden. Kvinden med den store cigar, det krøllede forklæde, den enorme tomat som har en grå rynke i skallen, gadesælgeren, der er faldet i søvn med sin hat i hånden, den næsten pelsede høne, der pikker frø
mens dens ejer spiller lirekassemusik eller den gamle mand med den spraglede T-shirt på et frugtmarked på Madeira.

Ofte lader vi de lokale husdyr lede os. Find en kat, og følg efter den. Ikke på den jagende ubehagelige facon, men sådan helt forsigtigt så den ved, at vi ikke vil den noget ondt, men blot er helt uskadelige turister, som vil lade den lede os til det næste motiv.

Find det næste motiv

Tro mig, katte ved, hvor de spændende sager findes, så det er bare at følge efter og have kameraet klar, og det giver ærlig talt kriller i maven, når man går igennem en smal gyde efter en luntende kat, for at finde det næste motiv. Katte er behageligt befriet for enhver lyst til at sælge ligegyldige turistgadgets, så frygten for den næste turistfælde er ubegrundet.

En huskeregel må aldrig glemmes. Spørg om lov, før du tager et billede af et andet menneske. Det er almindelig pli – i hele verden – og det giver mange gode muligheder for at få en god kontakt, og hvis man samtidig sender billedet til vedkommende – så har man tit en ven for livet.

Læs også: Frederiksværk er en by med krudt i

Tekst  Martin Hoffmann Kønig

Foto  Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.