Sådan fik vi en totalt stressfri start på vores ferie

Det er dejligt at tage på ferie, men det kan også være stressende når man skal afsted

Vi tog på hotel dagen før afrejse og det gjorde ferien til en endnu bedre oplevelse.

Panoramavinduet ud mod den travle landingsbane sluger alle lyde, men udsigten er helt intakt. En stor hvid flyvemaskine fra Finair er netop landet og i horisonten kan vi ane Norwegians karakteriske røde og hvide haleror. Vi står på vores værelse på Clarion hotel Copenhagen Airport, og ser over på landingsbanen i Københavns Lufthavn.

Læs også: Historiske Als

 

Klokken-alt-for-tidligt-til-far

I morgen er det ferie, men som det tit er, så er det med afrejse klokken alt-for-tidligt-til far. Noget, der normalt koster både stress, jag og manglende søvn, men nu skal det være slut, så vi er taget på hotel dagen før afrejse og det virker, for nu er vi få skridt fra terminal 3. Det fungerer fantastisk, hvis man ikke lige er nabo til lufthavnen.

Udsigten fra hotelværelset

Skuldrene sænker sig, bagagen er pakket og i hotellets foyer er det muligt at tjekke ind på flyet. Hotellet er ejet af Københavns Lufthavn, og i gamle dage stod der Hilton på navneskiltet, noget der rimer på luksus, og sådan er det stadig. Det er luksus, bare af den mere afdæmpede slags, med bløde tæpper, lyst træ, lækkert design og mad, der fungerer, og det passer super godt til en dagen før afrejse afslapning.

Sodavand, en øl, snacks, aviser og magasiner, som kan afhentes noget nær hele døgnet. Der er gode muligheder for at hygge sig på hotellet, der er stort, men roligt og med værelser så store som en mindre basketbane.

I hotellobbyen kan man på de opstillede selvbetjeningsmaskiner tjekke ind på sit fly dagen før afrejsen, og med de udprintede boardingpas i hånden er det muligt at få overskud til en tur i hotellets spa, en gåtur mod kajakhotellet på Amager Strand, Den Blå Planet eller en løbetur.

Afslappende ferie

Grab and go morgenmad

Bip, biip, biiiip, biiiip. Vækkeuret insisterer, selvom det er kulsort uden for, så er det tid at få øjne, for det er ferietid. I lobbyen er dagen knap begyndt, men et stort lufthavnshotel sover aldrig helt, så på et par borde står der friskbagte boller, franskbrød, pålæg, æg og andet. ”Early Bird” kalder hotellet muligheden for en slags ”grab and go” morgenmad, og det ligger en god bund, før vi begiver os mod vores fly, og fem minutter senere står vi klar i lufthavnens sikkerhedskontrol, en helt del stress og jag mindre end vi plejer at have.

Læs også: Musikalsk hvirvelvind hitter på STOMP i London

Grab and go morgenmad

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk