Sådan lader du din elbil op i ferien

Sådan får du ladet elbilen på kør-selv sommerferien

Hvis du skal på kør-selv ferie i din elbil er det vigtigt, at du har styr på dine opladningsmuligheder så du ikke løber tør for strøm på en rasteplads i Østrig

Læs også: Oplev porten til verden i Hamborg

Planlæg din rute inden afgang

Inden du tager afsted på kør-selv ferie i din elbil, er der lige nogle ting du skal have styr på, hvis du ønsker at din tur skal foregå gnidningsfrit.

Det første du skal have styr på, er selvfølgelig ruten. Tidligere har du måske planlagt ruten ud fra hvilken vej der var den hurtigste, men den hurtigste vej er ikke nødvendigvis den bedste vej, når du kører i en elbil. En elbil har nemlig en begrænset rækkevidde, og det er derfor vigtigt, at du på forhånd har planlagt en rute hvor i navigerer fra oplader til oplader, så I er sikre på altid at have en opladet bil.

Selvom din elbil er opgivet til at kunne køre 250 km. på en opladning, er det ikke nødvendigvis det den kører en varm sommerdag på motorvejen. Sørg derfor for at have rigeligt med opladningsmuligheder undervejs på ruten. Det vil være så ærgerligt at løbe tør for strøm midt på motorvejen.

Læs også: Tennis og sjov for dig og hele familien

Hvordan planlægger jeg ruten?

Det kan være svært at finde ud af hvor alle de forskellige ladestandere langs motorvejen er placeret, og hvis du er på udkig efter et værktøj, der planlægger ruten for dig kan du besøge hjemmesiden chargemap.com. Her kan du indtaste din destination, hvilken ladehastighed du ønsker samt hvilket stik din elbil skal bruge, hvorefter den planlægger ruten for dig. Nemmere bliver det ikke.

Opret konto inden du tager afsted

Når du har planlagt ruten skal du nu oprette kontoer. Det er nemlig forskelligt hvilken operatør, der står bag ladestanderen alt efter hvilket land du er i, og for at kunne benytte sig af standerne kræver det typisk, at du opretter en konto hos dem.

Inden du kører på ferie er det derfor en rigtig god idé, at undersøge hvilke oplandings-virksomheder, der opererer i det land du skal til eller kører igennem, og derefter få oprettet en konto hos dem. Dermed undgår du at stå ved en ladestander uden mulighed for at benytte den.

Læs også: 12 tips til en billigere ferie med børn

Ladestandere i Europa

Ligegyldigt hvor du kører hen, vil du i langt de fleste Europæiske lande ikke have problemer med at finde en ladestander til din elbil.

Tyskland er et pragteksemplar med hele 8330 standere, som er spredt over hele landet, og her skal du ikke være nervøs for at ende i en afkrog uden mulighed for ladning, da selv den lille by Karlsruhe har 53 ladestandere.

Holland, Belgien, Frankrig og Italien er ligesom Tyskland rig på opladningsmuligheder, så længe at du holder dig til de større veje.

Hvis turen derimod går til Spanien, er det dog en helt anden snak og her skal du have en solid rute planlagt. Spanien har nemlig kun cirka 3.000 ladestandere fordelt over hele landet, hvor de største samlinger findes i byer som Madrid og Barcelona. Hvis du tager til det nordlige Spanien skal du være ekstra opmærksom på dine lade muligheder, da der her er meget sparsomt med ladestandere. Det er derfor vigtigt at du planlægger turen meget omhyggeligt, hvis kursen er sat mod den spanske varme.

Find din næste elbil hos AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.

Tekst  Ditte Krogh Fischer

Foto  iStock