Sjov og børnevenlig surfingskole i Ægypten

På tre dage er det muligt at tage kørekort til windsurfing i Ægypten

En ferie i Ægypten handler om at være sammen, om at slappe af, men også om at bruge tiden på noget man ikke plejer, og for 11-årige Malthe er det tid til at tage windsurfing-pas.

Læs også: 12 tips til en billigere ferie med børn

 

På surfbræt i Ægypten

Yes, bare lidt ned i knæene, blød venstrehånd og en strakt højre arm, der holder fast på stangen og styrer vinden i sejlet og så bare give den gas.

Fra strandkanten råber instruktøren ud mod lagunens midte, hvor Malthe står på et surfbræt, for første gang i sit liv, men han har langsomt og sikkert, i løbet af seks timers undervisning, fået så meget tillid til at hans krop kan hvad han vil have board og sejl til, at vinden hurtigt bliver en trofast ferieven.

En ferie handler om at være sammen, om at slappe af, men også om at bruge tiden på noget man ikke plejer, og for 11-årige Malthe er det tid til at tage windsurfing-pas med billede og underskrift til 90 euro, og med licens til at kalde sig basis surfer fordi han har bestået undervisning og ”examinations.”

Læs også: Familieprojekt: Lav marmelade af hyben

Begyndertime i surfing

Surf-begynderens paradis

Efter en kort introduktion til vind og udstyr på strandkanten er Malthe klar til at hoppe på vandet, og på Desert Rose i Hurghada, er mulighederne for surf-begyndere perfekte, fordi der surfes i den beskyttede lagune.

Mens den 29-årige instruktør, der samtidig sørger for at områdets kaktusomkransede surfskole bliver vandet og blade nippet, råber sine råd ud til Malthe har han tid til på flydende russisk at forsøge at sælge et kursus til en ukrainsk familie og til på lige så flydende engelsk at fortælle os, at Malthe gør det så meget nemmere for ham at sælge, fordi han er så dygtig på sit board, at alle tror at han er en eminent instruktør. Smigeren virker som ren ferienydelse, og mens Malthe fanger vinden og ser ud som om han behersker boardet, kan man se, at han føler friheden og farten.

Selvom entusiasmen aftager en smule efter vi har betalt, så er der hele tiden en glad instruktør, der opmærksomt kommer med råd og vejledning, og bundlinjen er, at Malthe får seks timers selvtillidsboost, der var lige til at pakke i bagagen og hente op igen et par dage efter da skole og kulde kaldte.

Læs også: På charterrejse med børn

Malthe med surfer-pas

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie,dk