Der skal små tricks til for at få lange køreture til at blive en dejlig del af ferien. Prøv “kamera i børnehånd”.

“Er vi der ikke snart?” … “Jeg keder mig!”

Replikkerne kan helt sikkert skrives på alverdens sprog, for der er ingen tvivl om at køreture – korte som lange – kan være noget af en udfordring for mange børn. Igennem årene har vi afprøvet et hav af ideer for at få børnelivet på bagsædet til at fungere bedre.

Læs også: Bøllemosen er et besøg værd

Et bud er små gaver hver time, hvilket er en fed ide, men også udfordrende, når der er tre børn og turen går til det nordlige Sverige eller Sydeuropa. Der skal virkelig mange gaver til! Historiefortællinger eller bogstavleg, hvor vi begynder med et bogstav og først slutter, når der ikke er flere ord eller landenavne at finde på med det bogstav.

Efter de to ældste børn er blevet så dygtige stavere, at hvert bogstav kan tage flere timer, er den leg også med begrænset succes efterhånden.

Børn og kamera 2

Til gengæld har vi stor succes med at lege ”kamera i børnehånd”. Niårige Malthe får et af familiens kameraer om på bagsædet, og så er det op til ham, hvad der skal fotograferes. Og det giver faktisk mange spændende motiver, hvor Gibraltar klippen for eksempel kommer til at tage sig helt anderledes indrammet ud, end vi voksne havde fundet på. Mors fabelagtige bjerg- og bykørsel i Ronda i Sydspanien bliver foreviget på bedste vis.

Det fede er, at man på de fleste kameraer kan se billederne med det samme, og så er det ellers bare med at rose og finde gode historier til billederne. Prøv det og se selv, hvor inspirerende børneøjne er, når de får linsen at lege med.

Læs også: Lav perler på stenalderbål

Af Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.