Storbyens grønne hjerte – Central Park i New York

Som et konstant pulsende grønt hjerte er Central Park et af de største – gratis – tilbud i millionbyen New York

Bruden kommer løbende ned ad grusstien, mens hun trækker op i den sarte silkekjole. Bag hende tripper to ens klædte kjolepiger – sikkert brudepiger – og i høj hat, jakke og spejlblanke laksko en ældre mand. De har travlt, men der er ikke noget forceret over dem, og de stopper alle på den småstenede sti foran ismanden med sin transportable isvogn. Tre is og en hotdog bliver til, før gruppen begiver sig videre, måske tilbage til den ventende brudgom.

Løbende, cyklende, ridende, rulleskøjtende, gående, joggende, ja, alle former for manuel transporterende i en lind strøm. Røde hatte, grønne hatte, blå t-shirts, dansende, klappende, legende og leende, de er der allesammen på en solskinsdag i Central Park i New York.

Central Park New York

Da min ældste søn Sebastian og jeg var i New York, havde vi brugt adskillige timer på det monstrøse National Museum of History, og på vejen “hjem” til vores hotel ville vi skrå gennem Central Parks 4,1 kilometer lange natur, men det blev til langt mere end bare en bekvem og grøn genvej.

Læs også: Maleriske Bornholm

Siddende på en bænk blev vi blikmættede af alt det liv, alle de aktive mennesker og al den forskellighed, der buldrede forbi os. Efter en times stirren, gik vi videre ad de lange vandrestier, og der blev ikke vekslet mange ord, for omkring os var der mennesker, der dansede, gøglede, trak enorme sæbebobler foran vores ansigter, driblede med basketbolde, tilbød rideture eller hvilede sig på de klippede stenformationer, der flere steder giver parken små stille oaser.

Friluftskoncerter, skuespil, filmoptagelser, opera, rideskole og koncerter er blot nogle af de mange ting, man kan opleve i den fascinerende park, som trods 25 millioner gæster, regnes som et sikkert sted at opholde sig – i hvert fald i dagtimerne.

Central Park New York

Central Park er en af New Yorks absolutte grønne højdepunkter, og det er ikke for de mange ting, der kan købes, men i stedet for muligheden for at sætte sig ned og bare stirre og opleve forskellighed, når den blomstrer allermest.

Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.