Tennis og sjov for dig og hele familien

Tennis og i særdeleshed padel tennis kombinerer det sjove fra squash og det seje fra tennis, og så kan alle være med.

Tennis for hele familien! Kamsvedende løber Malthe fra side til side på den grøngrusede tennisbane, mens han stålsat svinger den strengløse ketsjer mod en gul tennisbold, og sejrssikkrt begejstres han, når hver anden bold går over nettet, og hans storebror, Sebastian, må løbe spidsrod mod væggen for at fange den.

Læs også: Klatring fører til succes

 

Klokken er tæt på aftensmad, og temperaturen har endelig sneget sig under 30 grader, og det skal udnyttes til dagens fælles fysiske udfoldelse. I løbet af den steghede dag har vi set, hvordan to korpulente spanske mænd har styrtet rundt og spillet den sjove form for tennis – padeltennis – mens deres mindst lige så korpulente hustruer stolt fulgte dem fra hver deres liggestol ved poolen, og selvom der ikke just var tale om eliteidræt, så formåede de at vække vores interesse.

tennis

Vi er i Spanien – Costa De Almeira i Sydspanien – og har fundet ud af, hvor sjovt padeltennis er – for hele familien. Den største forskel fra den almindelige slags er, at banen har vægge, som må bruges til at spille op af, som i squash, og så at ketcheren – en “paddles” eller et padel bat – er betydeligt mindre og langt mere håndterbar for børn end en almindelig tennisketsjer. Denne form for sport bliver beskrevet som 20 procent squash og 80 procent tennis.

Læs også: Danmarks ondeste krigsskibe

I Danmark er det kun muligt at spille få steder, men i Spanien er den lettere tennis en kæmpe ting, og mens der årligt sælges 400.000 tennisketchere i Spanien, så bliver der solgt 900.000 padelbats – med turneringer og seriøse spillere, og på de fleste større hoteller eller sportsanlæg er der gode muligheder for at leje sig til et par timers anderledes idrætsudøvelse, og for os blev det et vaskeægte sommerhit.

Søg mere inspiration på Borneferie.dk

Af Martin Hoffmann Kønig.