Spiselig folkefest fylder i Hamburg

Hamburger Dom er en månedlang fest for børn, barnlige sjæle og folk, der er virkelig sultne. Markedet har åbent i perioden 6.november til 6.december, i Hamburgs farverige Sankt Pauli kvarter.

Saltede, chililagede eller bare helt almindelige sure agurker, og hver af de små grønne agurker koster kun en euro. Tilsyneladende en delikatesse, når man er til folkefesten Hamburger Dom, som åbner fredag den 6.november og slutter en måned senere.

Læs også: Æbler og hindbær krydret med kage

Travl gade

Det gigantiske, vulgære, overvældende og helt igennem fascinerende marked fylder hele den store plads foran Millerntor Stadion, i Hamburgs Sankt Pauli kvarter. Det er en by i sig selv, der flytter ind med kitsch, forlystelser, gevinster, sprut, festlige timer, og mad… Masser af mad. Og har man mulighed for det, så kan det varmt anbefales at tage ind på pladsen mens den opføres, for at opleve det liv som tivoli-familierne lever før det store rykind.

Læs også: Lær dine børn at snitte

Karruseller blandes med mad

Næ nej, for èn euro kan man ikke regne med mere end et bogstav, et N, i den stort opsatte, men besynderligt udseende forlystelse, der går ud på at proppe en masse euro i en maskine, der derefter drejer rundt og spytter bordtennislignende bolde ud med et bogstav – hvis man er heldig.

Men det er en helt ny og meget hemmelig forlystelse, som slet ikke må fotograferes, og tilsyneladende heller ikke er lige til at forstå. I hvert fald lykkedes det ikke ejeren at forklare os, hvad det gik ud på.

Udover de mange kørende, rullende, larmende og helt sædvanlige tivoli forlystelser, så er der mad, bananer og chilier rullet i chokolade – og endnu mere mad, at bruge tiden på.

Hamburger

Og selvom det hele – efter danske forhold – er for meget, så er det også svært dragende, og helt uimodståeligt, når man kaster sig ud i et gloende hedt glas glühwein, gerne med et skvæt rom, i familien Schultzes drikke- og spisevogn, eller kaster et langt blik på de enorme skinker, der efter en dags tid under en griselampe, er klar til at blive en hurtig sandwich, for man går ikke sulten hjem fra Hamburger Dom.

Læs også: Iste til hele familien

Agurk

Tekst  Martin Hoffmann Kønig

Foto  Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.