Vandreturen i Madeira bød på vilde passionsfrugter

Madeira, den frodige vulkanø i Atlanterhavet, har en gavmild natur

– og når man kan plukke eksotiske frugter på vandreturen, så er ferien et sikkert hit.

Trøjen er begyndt at klistre på ryggen, fødderne hænger fast i den let mudrede jord, trætheden er ved at melde sig. Vi er på far og søn vandretur i Madeiras enestående natur. Øjnene snyder os, for hver gang vi ser ud over de skovklædte kløfter så bilder de os ind at vi er på gorillajagt i Afrika.

Læs også: Hotellet med musikalsk stjernestøv

 

Her er eksotisk, anderledes og super godt at vandre, men jeg har glemt frokosten, og vi nærmer os lidt af en kulinarisk krise, for mens de øvrige i vandreselskabet gufler livligt på medbragte kiks, sandwich og sukkerholdige lækkerier fra velassorterede engelske supermarkeder, går mit blik på en febrilsk tur rundt i omgivelserne.

Foran mig dingler en aflang grøn frugt. Den er let behåret og blød, og jeg spørger stille vores guide om den monstro kan spises, hvilket afføder en lang tale om, hvor godt det er jeg spørger, for foran os er vi rendt ind i nogle af naturens mest delikate sager, passionsfrugten, og det er bare om at komme i gang med at spise.

Læs også: Børnenes egen planteskole

Malthe nyder sin første vilde passionsfrugt

Den første vilde passionsfrugt

Jeg aner de misundelige blikke, da jeg kan række 10-årige Malthe hans første vilde passionsfrugt, Afrikas østers, og da han forsigtigt åbner den, ser den skriggule indmad, er han ikke i tvivl. Vi har fundet vaskeægte kulinarisk guld. Den bløde masse af kerner og kød i gul, orange, brun og pink springer på tungen. Syrlighed blandet med den fineste banansmag.

Guiden peger op ad skrænten og udpeger et enormt træ, det er et passionstræ med tomatpassionfrugter, og længere henne står et med æblesmag.

Det anslås, at der findes flere end fem hundrede forskellige arter af passionfrugttræet, og de fleste stammer fra Brasilien, men selvom Madeira politisk og kulturelt er europæisk, så har naturen iklædt sig Afrika, Sydamerika og Caribien.

Malthes vandretur fik pludselig et helt nyt mål, for nu skulle der findes passionsfrugter, og al træthed var pist forsvundet, for nok havde han jublet over de mange flotte frugter på markedet i hovedstaden Funchal, men at kunne finde og nyde de smagfulde frugter i naturen var alligevel et af turens absolutte højdepunkter.

Læs også: Musikalsk hvirvelvind hitter på STOMP i London

Markedet

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie,dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie,dk