Når man flytter til en ny have, er det altid spændende at se, hvad der dukker op af jorden af blomster og planter når det er forår. Noget af det, jeg i hvert fald ikke har lyst til at undvære er de første små forårsbebudere: de yndefulde vintergækker og de små solskinsgule erantis. Der er næsten ikke noget tidspunkt på året, hvor blomster er mere kærkomne, og de hjælper med til at holde modet oppe på de korte og mørke vinterdage, med deres løfter om, at forårets lysere og lunere dage venter forude.

Selvom foråret ikke helt er på vej endnu, så har jeg gået og spejdet utålmodigt efter de små hvide og gule blomster i haven, og jeg var allerede begyndt at indstille mig på, at der ikke var nogen og planlægge, at de skulle på blomsterløgs-indkøbslisten til efteråret, men pludselig var der et lille strejf af gult under en af buskene, og lidt hvidt langs husmuren, og da jeg fik set mig grundigt om, fik jeg øje på endnu flere, der var på vej op, men ikke helt var sprunget ud endnu. Og nøj hvor blev jeg glad – det er altså helt utroligt så meget glæde sådan et par små blomster kan skabe.

Tekst  Signe Goldmann

Foto  Signe Goldmann

havebloggen

Havebloggen med Signe Goldmann

“Jeg er havefotograf og har de sidste 3½ år blogget om små og store begivenheder i mit haveliv – først på bloggen ”Signes Vals”, hvor man fulgte min kolonihave på Amager, og nu på bloggen ”Haven i Bjergene”. Det lille, sorte træhus i byen er nemlig skiftet ud med en murermestervilla i fredet natur mellem bakkerne i det smukke Odsherred. Det bliver mit livs største haveeventyr, og der bliver brug for masser af knofedt, tålmodighed og godt humør, når den 8.500 m2 store grund med både skov og bæk med tiden skal forvandles til det rene have-paradis.”