At bygge sit eget drivhus er det mest tilfredsstillende projekt man kan forestille sig. Efter et antal færdigkøbte af slagsen, var behovet efterhånden blevet så stort, at næste skridt måtte være at bygge et selv.

Vores drivhus bliver primært brugt til vinteropbevaring af planter, så fra oktober til april bugner det derinde af kæmpe krukker med diverse planter. Derudover er det et fantastisk sted at opholde sig – hele året rundt. Der bliver drukket litervis af både kaffe og rødvin derinde og når det bliver mørkt og stearinlysene er tændt, er det verdens hyggeligste sted.

Vi har selv bygget drivhuset. Et projekt som kræver nogen håndværksmæssig snilde, men som i princippet er ganske enkelt. Det er super sjovt at finde inspiration, tegne, planlægge og omsider sende ansøgning om byggetilladelse afsted til kommunen. Forventningens glæde…

Selve bygningen af et drivhus

Læs også: Sådan forspirer du selv dine kartofler

Man starter med at grave render og støbe fundament, hvor væggene skal stå. Herefter bygges en halvmur på ca. 50 cm. Her står den færdig, finpudset og flot nymalet. Vi har besluttet at drivhuset skal være 6 x 5 meter.

IMG_1081

Næste skridt er at montere alle vinduer og døre ovenpå væggene.

IMG_1104

IMG_1118

Når vinduer og døre sidder hvor de skal, er det tid til at opsætte spærene til taget.

DSC_0307

Spærene skal males og forberedes inden selve tagpladerne kan monteres.

DSC_0313

Og så er det endelig tid til at lægge selve taget. I dette tilfælde valgte vi termo-plast plader, der isolerer godt når drivhuset skal holdes frostfrit om vinteren. Samtidig kan man stadig se himlen igennem taget og lyset kan trænge ind oppefra.

IMG_1140

Når alt er malet færdigt og gulvet inde i drivhuset er lagt, kommer alt det sjove. Nu skal der pyntes og købes planter og eventuelle møbler og anden indretning ind.

IMG_1290

Her er vi flyttet ind og lynhurtigt bliver drivhuset fyldt mere og mere op. Vi dyrker skærmliljer, cannaer, agaver, oliven, citroner, pelargonier og hortensier derinde. Om foråret bliver drivhuset fyldt endnu mere op, når der skal forspires ærteblomster, snerler og dahlia der startes op i krukker allerede i marts måned.

Efter vores mening burde alle mennesker opleve den fornøjelse det er, at have et fedt drivhus!

Læs også: Vild med drivhuse

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg