April måned er tiden, hvor det handler om at så de ting, der senere skal høstes. Og for børnene er det ganske sjovt at få fingrene i jorden og lege planteskole.

Isak skubber til sin store fætter. Ikke ublidt, men alligevel bestemt, for nu er det hans tur til at putte det sjove, nærmest appetitlige solsikkefrø i den lille potte med jord. Han er ikke i tvivl om at porrer, ærter, gulerødder og særligt de små frø fra tomater, som han var med til at skære ud, hører til i hans så-potter.

IMG_0145

Brune og med håndskrevne navne på både plantechefen og afgrøde står potterne på rad og række i køkkenet, mens børnene gør hver deres planteskole april-klar.

Læs også: På ferie i Tyrkiet og dansende frokost

Lav dine egne potter

Så-potterne kan købes ganske billigt i et af de mange havecentre, men i virkeligheden kan man ganske let og uden de store anstrengelser lave sine egne. Det kræver blot et glas og noget avispapir. Glasset rulles ind i avispapiret og foldes, så det holder. Herefter fjernes glasset, og der fyldes jord eller plantemuld i avispapirspotten. Størrelsen på potten kan varieres med det valgte glas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plantefrø kan købes i de fleste supermarkeder og havecentre. Men har man mod på det, kan man også samle sine egne frø fra grøntsager og frugt. Tomatskiver har den behagelige egenskab, at de er fyldt med gode kerner, som vokser hurtigt og er ganske taknemmelige.

Læs også: Uldne Ellens herlige hjem

Find en flot krukke

I maj måned, eller når planterne har fået godt fart på væksten og er begyndt at vise krop, er det tid til at sætte planterne udenfor. Hvis der ikke længere er risiko for nattefrost, kan de unge plantechefer plante deres planter ud i haven, enten i jord eller i krukker.

Og står man lige om mangler en krukke, så er der en god chance for at finde fine, brugte krukker egnet til formålet på genbrugspladsen.

Sæt herefter solsikken, tomatplanten eller blomsterne i krukken – og den hjemmelavede gave er klar til den næste fødselsdag.

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.

 

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, borneferie.dk

Foto  Martin Hoffman Kønig