Dette er en sponsoreret artikel fra Willab Garden

Drivhus og terrasse formet som trekløver

Et stykke uden for Göteborg har Gunilla Geringer skabt en fantastisk oase i sin have. Et smukt, delvist stensat trekløver med plads til både drivhus, dyrkning og afslapning.

Det var ikke svært for Gunilla at vælge drivhus. Hun vidste, at det skulle være grønt, for det passede bedst til deres gule hus, og højbedene i køkkenhaven var allerede grønne. Hun ville også have et drivhus, der var let at vedligeholde, og som man kunne få meget tilbehør til. Valget faldt derfor på et Maxi 4 fra Euro Serre.

Valget af drivhus var let, men placeringen var straks lidt vanskeligere. Gunilla havde allerede anlagt en cirkelformet køkkenhave, og nu skulle uderum og drivhus passes ind som det andet og tredje blad i trekløveren. Gunilla vendte og drejede placeringen af drivhuset flere gange, inden hun var tilfreds. Men da hun fik et tip om at vende døren mod beboelseshuset, faldt det hele pludselig på plads. Det så virkelig indbydende ud! ”Jeg kan godt lide, at jeg kan se ud på mit drivhus fra vinduet. Det er dejligt at se, hvad der er gang i derinde og også fint om efteråret og vinteren, når det er pyntet op til sæsonen.

Læs også: Tips til valg af udestue, orangeri eller pavillon

drivhus

Växthus i Lerum

Det er også et af Gunillas bedste tips til planlægningen af drivhuset: planlæg miljøet omkring drivhuset ordentligt. ”Tænk over, hvordan du vil indrette pladsen omkring drivhuset. Planlæg og udform det omhyggeligt. Det krævede mange spekulationer at få det, som jeg ville have det, men nu er jeg meget tilfreds! Vi sidder her hele tiden! Drivhusets placering betød også, at der blev skabt en naturlig tilknytning til beboelseshuset”, siger Gunilla.

Gunilla forslår, at man får lagt el og vand ind i drivhuset, det har man altid glæde af. Og tænk større! ”Sørg for ikke at købe et drivhus, der er for lille. Man har glæde af hver eneste kvadratmeter!

Og der er virkelig fuld gang i drivhuset. Gunilla dyrker alt fra forskellige tomatsorter til meloner. En af favoritterne i år var butternut squash. ”Den er supergod at bruge til suppe! Man skal satse lidt, når man vælger, hvilke afgrøder man vil dyrke. Hvis det mislykkes, kan man bare prøve igen næste år!

drivhus

Växthus i Lerum

Læs også: 6 tips til en have, der er nem at holde