Det kan godt være at foråret ikke er her endnu, men inde i vores orangeri har der været gang i væksten længe. Forleden klippede jeg min flotte canna ned, som sidste sommer blomstrede så flot og til sidst var over 1,5 meter høje.

Nede under alle de visne blade, var cannaen allerede i gang med at skyde, små fine skud der tegner godt for næste sæson.

IMG_1728

Det er egentlig et eksperiment, det med at tage cannaen ind i orangeriet og lade den stå og visne ned over vinteren. Normalt har jeg klippet den ned, gravet den op og opbevaret den frostfrit, ligesom med dahlia. Men den er efterhånden blevet så stor at opgravningen er blevet noget besværlig, så jeg tænkte at den nok godt kunne overleve vinteren i krukken i stedet. Det ser ud til at lykkes.

På et eller andet tidspunkt bliver jeg jo nødt til at tage den op og dele den, men jeg må bare lige nyde den en sæson mere inden det sker.

Læs også: Kom i forårstemning med disse blomster

Min Canna står i en kæmpe krukke på 1 meter i diameter – det er et super syn at se den fuld af blomster hele sommeren. Jeg kan kun anbefale alle, at forsøge sig med dem. De er nemme at holde, ikke alt for vand-krævende og blomstringen bliver bare ved og ved.

IMG_1519

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg