Mit nye drivhus, der stod færdigt for et års tid siden, er blevet mit kreative værksted, hvor jeg blandt andet laver dekorationer og binder buketter. Drivhuset er omdrejningspunktet i min seneste bog Claus Dalbys forår.

Da jeg gik og planlagde mit nye drivhus, var jeg godt klar over, at jeg ville blive glad for det, men jeg vidste alligevel ikke, hvor meget det ville komme til at betyde for mig. Huset har virkelig sat gang i et kreativt flow, som jeg slet ikke havde forventet.

20130310_153056

Læs også: Forårsfrisk i boligen og i haven med Bellis

Pludselig stod jeg med et hyggeligt og lyst rum, jeg kunne bruge som værksted. Det blev i den grad inspirerende, og i dag ved jeg slet ikke, hvad jeg skulle have gjort uden det.

For det nye drivhus har sat så meget nyt i gang. Det var for eksempel her, jeg indrettede et juleværksted, da DR1 optog udsendelserne Jul hos Claus Dalby. Det gjorde, at jeg fik ideen til at skrive bogen Claus Dalbys jul. Og nu altså også denne forårsbog – Claus Dalbys forår.

20130216_170306

Uden drivhuset var jeg aldrig kommet i gang med disse projekter. Det er spændende, hvordan livet pludselig kan tage en drejning. Tidligere handlede mine bøger mest om haver, men nu er jeg blevet mere fokuseret på buketbinderi og fremstilling af dekorationer. Jeg tror, de fleste kan sætte sig ind i, hvor skønt det er med sådan et sted, hvor man kan lege og skabe. Det virker fantastisk befordrende for kreativiteten.

AM6A6631.org

Huset er fyrre kvadratmeter og vinteropvarmet. Men i marts begynder solen at stå så højt på himlen, at vi kun skruer op for varmen og tænder ild i pejsen på gråvejrsdage. Mit forår begynder tidligt på året, og allerede fra januar omgiver jeg mig med løgvækster en masse. Så går jeg og venter på varmere tider, og fra april pynter jeg op udenfor med løgvækster i krukker. Det er den bedste tid på året, og så starter havesæsonen for alvor.

Læs også: Blomster i krukker

Tekst  Claus Dalby

Foto  Claus Dalby