I 2013 besluttede jeg, at jeg ville bygge et drivhus. Tanken var, at det skulle bygges af genbrugs-materialer, og derfor begyndte jeg at samle sammen. Først fik jeg fat i glasset, så jeg ud fra glassets mål kunne tegne og planlægge resten af drivhuset.

Drivhus

Drivhus

Jeg fik også skaffet fliserne ret hurtigt, men så ramte jeg en mur. Jeg syntes ikke, jeg kunne finde det træ, jeg skulle bruge, så jeg måtte til sidst købe mig til det.

Læs også: Vær opmærksom, hvis du genbruger gamle byggematerialer

Da tiden og vejret var til det, lagde jeg sand og fliser sammen med min kone, der hvor drivhuset skulle stå. Dernæst støbte jeg metalben, der hvor drivhuset skulle rejses.

Drivhus

Drivhus

Så var det tid til at samle drivhus-skelettet. Jeg samlede skelettet sammen med svigerfar, hvilket tog en lille weekend. Så skulle det males, og derefter kunne jeg begynde at sætte glas op.

Drivhus

At sætte glas op kan gå hurtigt, men jeg havde jo fået mit glas fra et nedlagt industri-drivhus. Og det vil sige, at mit glas ikke er 61 cm x 61 cm, men 80 cm x 90 cm. Så ud over at glasfladen er stor, så er glassene også tunge at arbejde med… næste gang bygger jeg nok med 61 cm x 61 cm.

Læs også: Vær opmærksom, hvis du genbruger gamle byggematerialer

Jeg valgte at bruge silikone, da jeg fandt ud af, at glasset var for stort til stift-søm.

Efter 2 måneders arbejde on and off, var alt glasset sat op, jubii!! Og rejsen på de små 12 måneder var slut. Det er en super fed fornemmelse, når man står og kigger på sit færdige drivhus, og jeg synes det giver et ekstra pift, at man selv har bygget det, plus at 80% er genbrug! Fedt!

Drivhus

Jeg har bygget drivhus af så mange genbrugsmaterialer som muligt, da jeg syntes at vi her i Danmark smider alt for meget ud!

Så her fra haven… det er bare om at komme i gang, hvis du står og har en lille drivhus-idé!

Læs også: Danske chili er (næsten) lige så stærke som sydlandske

Tekst  Joen Slyngborg Myrtue

Foto  Joen Slyngborg Myrtue

gordetselv

Gør-det-selv bloggen med Joen Slyngborg Myrtue

“Er der noget, jeg elsker, er det at bygge ting ud af genbrug. Hver gang jeg er på genbrugspladsen for at aflevere noget, kommer jeg hjem med noget nyt … Jeg bygger drivhus, river badeværelsesgulvet op, sætter højbedet op på taget, opfinder et selvvanderanlæg og den slags. Og så er jeg grafisk designer. Jeg er 32 år, bor sammen med min kone Helene og vores tre børn, Karla 9, Sonja 6 og Orla på 3. Vi bor i et helt normalt parcelhus, på en helt normal villavej :-)”