Stjerneformede og hjerteformede agurker og tomater lyder som noget fra en Sci-Fi film, men den er god nok.

Metoden er fuldstændig lavteknologisk og kræver ikke meget hokus-pokus, og tryllesættet fås for bare 30 kr. hos din lokale planteskole. – Ideen er sjov, især til børn fordi metoden samtidig giver et indblik i, hvordan en grøntsag gror, og så er det selvfølgelig en fest at spise den bagefter, siger agurkeproducent Jacob Søgaard fra Dansk Skoleagurk, der har prøvet ideen af i praksis.

Læs også: Sådan forspirer du dig til en succesfuld grøntsagssæson

 

For at metoden fungerer optimalt, skal du sætte formen på, når agurken er ca. på størrelse med en cigar, og lige præcis kan være i formen. Hvis den er for tynd, falder formen af. Og hvis agurken er blevet for stor, kan formen ikke lukkes ordentligt.

Agurkeforme

Der er ret meget power i agurker

– Saml formen omhyggeligt med de medfølgende plaststrips,og husk at bruge alle hullerne. Der er ret meget power i sådan en agurk, og hvis du ikke har lukket formen ordentligt, vil den hurtigt blive skubbet skæv under væksten, råder Jacob Søgaard.

Herefter går det stærkt, bare du husker at vande og gøde, og hvis sommeren er varm, vil agurken efter 4-8 dage have fyldt formen helt ud og være klar til høst.

Formene fås til stjerner, hjerter, firkanter og som en flot budhafigur.

Det bedste resultat får du, hvis du vælger en enkel form (fx stjernen) og kombinerer den med en hurtigtvoksende grøntsag (fx agurk). Her er succesraten næsten 100%.

Du kan købe de sjove forme på Home and Garden planteskoler over hele landet – find din nærmeste butik her www.homeandgarden.dk

Læs også: Sådan forspirer du selv dine kartofler

Tekst  Home and Garden

Foto  Home and Garden