Dette er en sponsoreret artikel fra Hobbydrivhuse.dk

Vælg et drivhus, der kan modstå vind og vejr

Der er intet som et drivhus, der får det til at krible i de grønne fingre. Traditionelle drivhuse har dog svære kår i et stadig voldsommere nordisk klima, hvor de ofte bliver ofre for vind, vejr og flyvende trampoliner. Det har indehaver hos hobbydrivhuse.dk, Brian Thulstrup, rådet bod på med nye stærke konstruktioner og smarte designløsninger.

”En solid konstruktion, gennemtænkte løsninger og materialer er essentielt, hvis drivhuset skal kunne holde til noget,” fortæller Brian Thulstrup fra hobbydrivhuse.dk. Firmaet har konstrueret alle deres drivhuse fra bunden med stærke profiler, der er ideelle til det nordiske klima. Til gengæld har de skåret mellemmanden ud, så priserne stadig er fuldt konkurrencedygtige med byggemarkedernes, selvom kvaliteten er i top. Dermed giver firmaet fra starten det nordiske havefolk de bedste forudsætninger for at vælge et drivhus, der kan holde år efter år.

Det ideelle drivhus

”For de fleste med have og grønne fingre, dukker tanken om et drivhus op før eller siden. Et drivhus forlænger sæsonen, giver fremragende grøntsager og gør det muligt at gøre sig erfaringer med mere eksotiske planter. Et drivhus er sjovt. Det er bare ikke sjovt, når det går i stykker,” fortæller Brian Thulstrup.

Læs også: Skal jeg erstatte naboens buske og træer?

”Vi har arbejdet med at udvikle nogle løsninger, der gør drivhuset modstandsdygtigt. Fx en kraftig aluminiumskonstruktion med indbyggede afstivere samlet med bolte i rustfrit stål i stedet for aluminiumsbolte. Dem kommer man nemlig let til at overspænde og ødelægger dermed gevindet,” fortæller Brian Thulstup og fortsætter: ”Derudover har vi arbejdet med lukkede rørprofiler overalt, hvor det er muligt for at sikre en så stærk konstruktion som overhovedet mulig.”

Et drivhus er sjovt. Det er bare ikke sjovt, når det går i stykker

Et drivhus er sjovt. Det er bare ikke sjovt, når det går i stykker

Unik fastgørelse af glas

Hobbydrivhuse.dk har ligeledes arbejdet med en unik måde at fastgøre glas og polycarbonat, så det reelt bliver fastspændt mellem to profiler, ligesom man kender det fra industri-drivhuse. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig for om taget letter, når det det stormer. Og så har de selvfølgelig gjort soklen en lille smule højere og drivhuset hele 2,85 m bredt, for at skabe bedre arbejds- og ståplads inde i huset, nu hvor de var i gang med forbedringerne.

Læs også: Claus Dalbys opskrift på nemme sommerblomster

Glas og/eller polycarbonat?

Men et er konstruktionen, noget andet er glasset. For alle der har børn er glasskår eller tanken om glasskår i græsplænen, nærmest ikke til at bære. Derfor får du de bedste muligheder for at sikre dig med fx 6 eller 10mm polycarbonat i taget og sider i hærdet glas. Eller polycarbonat i hele løsningen. Det giver en række fordele oven i hatten. Polycarbonat er et plastmateriale, der er slagfast og tåler nedfaldne grene eller bolde på afveje. Samtidig bryder det solens stråler, så du ikke behøver fx at kalke og det isolerer bedre end glas. Det gør drivhuset nemmere at holde fri for frost gennem vinteren.

For alle der har børn er glasskår eller tanken om glasskår i græsplænen, nærmest ikke til at bære.

For alle der har børn er glasskår eller tanken om glasskår i græsplænen, nærmest ikke til at bære.

Hvilken størrelse skal du vælge?

Hos hobbydrivhuse.dk kan du vælge kvalitetsdrivhuse fra 5,3 til 16,8 kvm. De mindste drivhuse er ideelle til tomater, agurker og andre grøntsager sommeren over, mens et stort drivhus giver helt andre og flere muligheder for at eksperimentere og fordybe sig. Ligesom man kan indrette et hjørne med cafebord til en stille stund eller to. ”Vi anbefaler altid, at man vælger et drivhus, der harmonerer med haven og ambitionerne og placerer det et sted, hvor der er sol såvel som skygge i løbet af dagen. På den måde får man mest mulig glæde af sit drivhus,” afslutter Brian Thulstrup fra hobbydrivhuse.dk.

Hobbydrivhuse sælger drivhuse og pavilloner direkte fra egen hjemmeside til kunder i hele norden på www.hobbydrivhuse.dk

Sådan sikrer du dit drivhus i stormvejr

– Luk alle døre og vinduer i drivhuset.

– Sørg for at fjerne eller fastgøre løse genstand i haven, der kan flyve ind i drivhuset

– Fastgør havetrampolinen og tjek, at naboerne har gjort det samme

– Tjek træer for løsthængende grene og fjern dem om muligt